KıbrısManşet

Arıklı’dan Akıncı ve Erhürman’ı ‘sabit fikirli’ söylemi

Arıklı, Akıncı ve Erhürman'ı sabit fikirli olmakla suçladı, Akıncı ve Erhürman'dan yanıt geldi.

GIYNIK ÖZEL

Arıklı, Akıncı ve Erhürman’ı sabit fikirli olmakla suçladı, Akıncı ve Erhürman cevap verdi.

YDP Cumhurbaşkanı adayı Erhan Arıklı, BM Genel Sekreteri Gutteres’in de, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in de farklı alternatif çözüm önerilerinin görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve CTP Genel Başkanı ve CTP Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman’ın hala daha ‘tek alternatifimiz federasyon’ görüşü üzerinde direttiklerini savundu.

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, şunları söyledi:

“Meramımı anlatabileceğim kısalıkta konuşacağım. Seçeneksiz de olmaz, alternatifsiz de olmaz ama tanıtma diyoruz da kendimizi kime tanıtacağız. İslam İşbirliği ülkelerinden birisi bize göz bile kırpmadı, sadece gözetmen üyeyiz orda. Azerbaycan canımız ciğerimiz ama hiçbir Türki devletten bize bir yakınlık yok. Bizi tanıyan tek devlet Türkiye ama Türkiye’nin takımları bizimle maç yapabiliyor mu hayır. Bizim gençlerimiz Türkiye takımları Larnaka’dan Güney’e gelince Güney’de oynan maçları gidip izliyorlar. UEFA’nın korkusundan gelip bizim takımlarımızla antrenman bile yapamıyorlar.”

“İŞBİRLİĞİNDEN KAÇMADIM AMA HAKLARIMIZI RUM YÖNETİMİNE TESLİM ETMEM”

“AB çatısı altında iki devlet sözü bir gazetede manşet olarak çıktı. Bu benim demecim değildi. Anastasiadis, Crans Montana’da Sayın Çavuşoğlu’yla görüşmüş ve orada böyle bir konu konuşulmuş, Rumlar bunu mu istiyor diye sormuştum ben. Berlin rayından çıkan treni yeniden rayına oturttu. Anastasiadis’in yarattığı bulanıklıkları ortadan kaldırdı. İşbirliğinden hiçbir zaman kaçmadım ama haklarımızı Rum yönetimine teslim edemeyiz. Kıbrıs’ta federal mücadeleyi sonuna kadar sürdürüp Rumların gasp ettiği haklarımızı sonuna kadar savunacağız.”

ERHÜRMAN: MASADA OLAN ÇÖZÜ MODELİ FEDERASYONDUR

CTP Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman ise şunları aktardı:

“Kıbrıs sorunun kapsamlı çözümünün formülünü konuşuyorsak bir seçenekten bahsedemeyiz. Şu anda masada olan çözüm modeli federasyondur. Kapsamlı çözüme ulaşılamayan ortamda belli konularda işbirliği yapmayı herkes istiyor ama kapsamlı çözüm için ya üniter devletten konuşursunuz ki kesinlikle konuşmam, ya konfederasyon görüşürsünüz ki bunun için önce KKTC’nin tanınması lazımdır. Geriye federasyon kalıyor. Güney’in etrafında çıkan bir zenginlik için halkımın hakkından vazgeçmem. Güney’de de olsa zenginlik benim halkımın bunların üzerinde hakkı vardır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu