KıbrısManşet

Arıklı’dan bayrak krizi hakkında açıklama

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Mağusa’daki tarihi Venedik Surları üzerine dikilen bayrakların tartışmaya yol açması üzerine bir açıklama yaptı.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Nazım Ced, “Anıtlar Yüksek Kurulu bayrağa değil, betona karşı çıktı. Bayrak dikildiyse inmez, bayrak dikili kalsın, beton kalksın” ifadelerinin ardından açıklamada bulunan Bakan Arıklı, “Nazım Ced’in verdiği demeci okudum. Kendi açısından haklı olabilir” dedi.

Mağusa surlarındaki tahribata dikkat çeken Arıklı, bayrak konusunun hassas bir nokta olduğunu belirterek kimsenin bayrak aşkını, sevgisini ölçmeye niyeti olmadığını ifade etti ve “Kimse de ölçemez. Hassasiyet noktasında bu kadar delik deşik edilmişken. Tam 152 noktada surlara tecavüz edilmişken bunlara susacaksınız ama söz konusu bayrak olunca laf edeceksiniz. Bu tip tartışmalardan vazgeçelim” dedi.

Açıklamasında Anıtlar Üst Kurulu’nu da eleştiren Arıklı, “Surların dışardan yapılan tazyikle zarar verildi bunca zaman… Bunlara karşı tedbir almayan uyarmayan anıtlar yüksek kurulu söz konusu bayrak olunca toplum hassasiyetini gözetmeden. Ben vatandaş olarak tepki verdim. Tam 152 noktada hasar var. Borular var. Ayıptır. Duvarlar delinmiş” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan daha önce yapmış olduğu açıklamasındaki “O bayraklara dokunan el kırılır!” ithafen, “Bayrak söz konusu olunca kullanılan kavramlar elbette özenle seçilmeli ama toplumu ciddiyetini anlatmak için çok daha sert açıklama yapmak zorundasınız. Yoksa kimsenin elini kıracak halimiz yok. Mecazi olarak güçlü mesaj verdim. Anlayan zaten anladı” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu