Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Arıklı’dan Cumhurbaşkanlığı seçimi için yeni öneri: Halkın onayı!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, aynı zamanda Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikkat çekti.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

ÖZEL HABER

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, aynı zamanda Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı,  yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikkat çekti. Arıklı, Cumhurbaşkanlığı makamının sadece devletin değil, aynı zamanda yürütmenin de başı olduğunu hatırlatarak, bu göreve talip olacak kişilerin belirli kriterleri karşılaması gerektiğini vurguladı.

“ADAYLIK İÇİN DAHA CİDDİ KRİTERLER OLMALI”
Arıklı, mevcut yasaların Cumhurbaşkanlığı adaylığı için belirli şartlar getirdiğini ancak bu kriterlere uyan çok sayıda kişinin bulunduğunu belirtti. Geçmiş seçimlerde bazı kişilerin sadece reklam amaçlı veya belirli görüşlerin propagandasını yapmak için aday olduğunu söyleyen Arıklı, bu durumun seçim sürecinin ciddiyetini zedelediğini ifade etti.

ADAYLIK İÇİN 1.500 SEÇMENİN İMZASI GEREKECEK
YDP olarak Meclis Başkanlığı’na sundukları Seçim ve Halk Oylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi ile adaylık sürecine yeni bir şart eklenmesini önerdiklerini belirten Arıklı, Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenlerin mevcut şartlara ek olarak en az 1.500 seçmenin imzasını toplayarak Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunmasını öngördüklerini açıkladı.

“MECLİSTEKİ PARTİLERE ANLATTIK, GEREĞİNİN YAPILMASINI BEKLİYORUZ”
Arıklı, önerilen değişiklikle birlikte Cumhurbaşkanlığı makamına başvuruların daha seçkin ve ciddi adaylarla sınırlandırılmasının amaçlandığını ifade etti. Ayrıca, YDP olarak bu öneriyi Meclis’teki diğer parti başkanlarına da anlattıklarını belirterek, yasanın hayata geçmesi için destek beklediklerini söyledi. Meclis’e sunulan bu değişiklik önerisinin nasıl bir karşılık bulacağı ve seçim sürecine nasıl etki edeceği ise merak konusu.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu