KıbrısManşetSiyaset

Arıklı’dan ‘Kriz hükümeti kuralım’ çağrısı

Hükümet kurma görevini bugün iade etmeye hazırlanan UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner'e görevi iade etmemesini söyleyen ve Saner Başbakanlığı'nda bugün bir kriz hükümeti kurulmasını öneren Arıklı, herkesin de bu hükümeti katkı koyması gerektiğini savundu

GIYNIK ÖZEL

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, ülkenin doğal afet yaşadığı bu günlerde hala daha ülkenin hükümetsiz bırakılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, UBP Genel Başkan Vekili Saner ve DP Genel Başkanı Ataoğlu’na çağrıda bulundu.

Hükümet kurma görevini bugün iade etmeye hazırlanan UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner’e görevi iade etmemesini söyleyen ve Saner Başbakanlığı’nda bugün bir kriz hükümeti kurulmasını öneren Arıklı, herkesin de bu hükümeti katkı koyması gerektiğini savundu.

GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Arıklı, “Ersan bey ve Fikri beyle görüştüm. Ülke yangın yeri, ortada bir doğal afet durumu var. Bakanlar Kurulu’nun acilen toplanıp kararlar alması gerekiyor. Ersan beyin görevi iade etmek için bugün saat 17.00’ye kadar zamanı var. Bugün üçümüz bir araya gelip bir karar üretebiliriz” dedi.

Ortada bir doğal afet durumu varken hükümet boşluğunun ortadan kalkması gerektiğini kaydeden Arıklı, “Süreç devam edebilir. Bugün bir hükümet kurulsun Bakanlar Kurulu toplansın acil durumla ilgili kararlar alınsın. Saner’in kuracağı hükümet güvenoyu alamazsa görev Tufan Erhürman’a verilsin önerisinde bulundu.

Öte yandan, UBP’li yetkililerin dün akşam geç saatlere kadar DP milletvekili Koral Çağman’ı ikna etmek için çabaladığı da öğrenildi.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın sosyal medyada yaptığı açıklaması ise şu şekilde:

“Konstantiniye (İstanbul) düşerken, papazlar kilisede meleklerin cinsiyetini tartışıyorlar mış…

Ülkemiz yangın yeri. Ekonomik krize bir de doğal felaket eklendi.

Böylesi durumlarda Bakanlar Kurulunun Başbakan başkanlığında derhal toplanıp acil tedbirler alıp yaraları sarması lazım. Bizde ise ne Başbakan ne de Bakanlar Kurulu var.

Sayın Saner, bugün bu hükümeti kurmalı. Herkes de bu Hükümete katkı koymalı.

Hükümet boşluğu ortadan kalksın. Ama süreç de devam etsin. Saner’in kuracağı hükumet güvenoyu alamazsa, görev Tufan Erhürman’a verilsin…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu