GenelKıbrısManşet

Arıklı’dan muhalefete eleştiri

Ekonomi ve Enerji Bakanı, Muhalefeti anlamakta zorluk çekiyorum sürpriz bekliyordular da şok yaşamışlar gibi davrandılar. Muhalefet ne derse desin, halk Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a güvenoyu verdi, susup yerinize oturup bir şans verin” eleştirinde bulundu.

Ekonomi ve Enerji Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, katıldığı bir programda Cenevre zirvesini değerlendirdi. Arıklı, “Muhalefeti anlamakta zorluk çekiyorum sürpriz bekliyordular da şok yaşamışlar gibi davrandılar. Muhalefet ne derse desin, halk Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a güvenoyu verdi, susup yerinize oturup bir şans verin” eleştirinde bulundu.

Arıklı, “Cenevre’de bir şey olmayacağını zaten söylemiştik aynı senaryo gerçekleşti. 150 sene daha federasyon görüşsek Rumlar ses çıkarmaz çünkü işlerine geliyor” ifadelerini kullanarak, “53 senemizi federasyona harcadık, BM Genel Sekreteri Antonio Guterress yeni şeyler söyleyin diyor, İngiltere konfederasyon fikrini gündeme getiriyor, Rumlar desantralize federasyonda anlaşabiliriz mesajı veriyor. Herkes yeni şeyler ortaya koymaya çalışırken muhalefet hala federasyon diyor…” dedi.

KKTC’nin tanıtılması için federasyonun bir kenara kaldırılması gerekliliğine dikkat çeken Erhan Arıklı,  “Federasyon masaya konulduğu sürece kimse bizi tanımaz. Federasyon KKTC’nin yok olması demektir.” vurgusu yaptı.

Muhalefete de seslenen Arıklı, “Muhalefet ne derse desin, halk Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a güvenoyu verdi, susup yerinize oturup bir şans verin. Muhalefeti anlamakta zorluk çekiyorum. Cenevre’de sürpriz bekliyordular da şok yaşamışlar gibi davrandılar.” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu