KıbrısManşetSiyaset

Arıklı’dan Sendikalara eleştiri! “Sendikalar üye kapma yarışında”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, dün 6 sendikanın ortaklaşa gerçekleştirdiği eylemi eleştirdi, “Sendikalar üye kapmak için, ülkeyi zora sokuyorlar. Bu ülkenin sil baştan yıkılıp kurulması lazım” dedi


Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, dün 6 sendikanın ortaklaşa gerçekleştirdiği eylemi eleştirdi, “Sendikalar üye kapmak için, ülkeyi zora sokuyorlar. Bu ülkenin sil baştan yıkılıp kurulması lazım” dedi.

Arıklı, sendikaların hayattaki gerçekleri kabul etmeyerek, evine ekmek bile götüremeyenler varken Hayat Pahalılığı ödeneğinin durdurulması kararını protesto etmelerini eleştirdi.

Bakan Arıklı, dünyadan örnekler vererek ne Avrupa’da ne Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) grev yapma şartlarının ülkemizdeki gibi olmadığına dikkat çekerek, “Bu ülkede evine maaş götüremeyenler varken, 8 bin TL maaş alıp Hayat Pahalılığı ödeneği alamadığı için hayatı durdurmaya çalışan kesim var… Eylem yapma şartlarını Avrupa’ya göre uyarlamalıyız.” ifadelerini kullandı.

“KENDİ KAYNAKLARIMIZI SONUNA KADAR KULLANMALIYIZ”

Her zora düşüldüğünde Türkiye’den para isteyen zihniyetlere de çağrı yapan Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, “Türkiye’de ekonomik sıkıntı yaşıyor, bize gönderdikleri paraları tarladan toplamıyorlar. Türkiye’den gelen paranın,  savurgan ekonominin gerekçelerini yerine getirmek için istenmesi yanlıştır. Kendi kaynaklarımızı sonuna kadar kullanmalıyız. Savurgan ekonomiden vazgeçmeliyiz. Türkiye’den elbette para gelecek ama eskiden olduğu gibi savurgan bütçeye gitmeyecek. Her kalem için ayrı para aktarılacak” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu