EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Arıklı’dan ‘yoğurt ihracatı’ müjdesi

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Türkiye ile imzalanan eylem planı çerçevesinde ülkemizden 720 ton yoğurt ihraç edileceğini duyurdu

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Türkiye ile imzalanan eylem planı çerçevesinde ülkemizden 720 ton yoğurt ihraç edileceğini duyurdu.

Arıklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Güzel bir müjde…

Türkiye ile imzaladığımız Eylem Planı ilk meyvesini verdi. Yılda 720 ton yoğurt ihraç edebileceğiz.” İfadelerini kullandı. Arıklı, yaptığı paylaşımda, “Hedefimizin, Üreten ve ürettiğini satan bir toplum” olduğunu vurguladı.

Bakan Arıklı’nın yapmış olduğu paylaşım şu şekilde:

Güzel bir müjde…

Türkiye ile imzaladığımız Eylem Planı ilk meyvesini verdi. Yılda 720 ton yoğurt ihraç edebileceğiz.

Konuyu ısrarla takip eden ve bizi sürekli sıkıştıran Sevgili Nazım Çavuşoğlu Bakanıma müjdeyi burdan vermiş olalım. Ayrıca T.C Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş Bakanıma ve Bakanlık Bürokratlarına teşekkür ederim.

Ne demiştik;  “Hedefimiz, Üreten ve ürettiğini satan bir toplum”

AŞIKOĞLU: İYİ ÜRETEN BAŞARILI OLUR

Öte yandan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu da “Kıyı ticareti kapsamında yapılan anlaşma ve protokolün işlemeye başladığını ifade etti.

Yılda 100 ton muz’dan sonra yılda 720 ton süzme yoğurt ihraç edileceğini kaydeden Aşıkoğlu,  “Türkiye’ye ihracat kapısı eskiye göre daha rahat,  Savunma Sanayi sektöründeki firmamız 2 ay sonra Türkiye’de yapılacak olan uluslararası ihaleye Türk firması gibi giriyor böylece fiyat rekabeti yapabilecek. İyi üreten, yaratıcı, rekabet edebilen, iyi yönetebilen, standart üretebilen başarabiliyor” şeklinde konuştu.

Aşıkoğlu, “Ya küçük Emrah modunda ağlamaya devam ya da şartları zorlayarak rekabet gücümüzü artırmaya çalışmaya devam. Seçim bizim” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu