EkonomiGenelKıbrısManşetSiyaset

“Arıklı’nın söylediklerinin tersini yapma serisi bitmiyor”

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Eski As Başkanı Yusuf Avcıoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın söylediklerinin tam tersini yaptığını ifade ederek, “Bize de kendisinin gerçek yüzünü herkese göstermek” dedi ve belge belge yapılanları sosyal medya hesabından paylaştı.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Eski As Başkanı Yusuf Avcıoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın söylediklerinin tam tersini yaptığını ifade ederek, “Bize de kendisinin gerçek yüzünü herkese göstermek” dedi ve belge belge yapılanları sosyal medya hesabından paylaştı.

Avcıoğlu,  “Erhan Arıklı ve ekibi, İhale No: 208/2021 ile Kıb-Tek’e “Otomatik Sayaç Okuma Sistemi Yazılımı” alınması amacıyla 1,150,000 USD + KDV (10,965,921 TL + KDV) Keşif Bedeli ile ihaleye çıkar. İhaleye katılacak şirketlerden, İhale Şartnamesinin “Firma İşaret Ettiği” itirazları gelir, bu itirazlar basına da yansır. Akabinde 1 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşmesi beklenen ihale, “Rekabet Koşullarının oluşturulması” ve ihale şartnamelerinde düzenleme yapılacağından dolayı Kıb-Tek’in talebi doğrultusunda iptal edilir. İhalenin iptalinden tam bir ay sonra tarih 28 Eylül 2021’i gösterdiğinde ise, Erhan Arıklı’nın birçok çirkin iddia ile itham ettiği ve “bitirmezsem adam değilim” dediği firmaya bu iş ihalesiz olarak sözleşme imzalanarak verilir. Hatırlanacağı üzere Erhan Arıklı 2021 yılının Ağustos Ayında da yine aynı Firmaya İhalesiz Yakıt Taşımacılığı yaptırmıştı” diyerek kronolojik hatırlatmalarda bulunan Avcıoğlu bu olaylar öncesi tarihler 5 Şubat 2021’i gösterirken Arıklı’nın söylediği ifadeleri aktardı.

“Peki Erhan Arıklı bu konularda kısa süre önce ne demişti?” diyerek Arıklı’nın sözlerine yer veren Avcıoğlu, 5 Şubat 2021’de ki ifadelerini paylaştı.

“AB, 2007 yılında elektronik yazılım ihalesi yapıyor ve 10 bin adet de sayaç hibe ediyor. Bu yazılım 2 sayaç markasını içeriyor. Başka sayaçla bu ihaleye girilemiyor. Göreve geldiğimde 128.8 Euro sayaç veriliyordu. Slovenya’da araştırma yaptık 30 Euro’ya alındığını tespit ettik. Bir alımda 10 bin sayaçtan büyük gelir elde ediyorlar, düşünsenize 195 bin sayaç var ve ömrü 10 yıl. Araştırdık, aynı işlerin çok daha düşük maliyete yapılabileceğini öğrendik…”

Tarihler  22 Eylül 2021 – Erhan Arıklı yönetiminde  Kıb-Tek İhale No: 294/2021 ile Elektronik Sayaç Alımı İhalesine çıkıldığını aktaran Avcıoğlu,  “Üç Faz Sayaçlar : 169.95 € , Tek Faz Sayaçlar: 116.00 €”diyerek  ihalede Belirlenen Keşif Bedellerini de ekledi.

Sosyal medya hesabından sorularını yönelten Avcıoğlu, Şimdi Erhan Arıklı’ya soruyoruz; “Rekabet Koşullarının oluşturulması” gerekçesi ile ihaleyi iptal ederken, ihalesiz mal ve hizmet alımı yapmayı mı kastetmiştiniz? Bahsettiğiniz “30€’luk Sayaçlar” nerede? Niye almıyorsunuz? Sayaçların iddia ettiğiniz “Maliyetinin 4-5 katı” Keşif Bedelleri ile ihaleye çıkma sebebiniz nedir? İhale Keşif Bedeli ile iddianızdaki Sayaç Maliyeti arasındaki “Astronomik fark kimin/kimlerin cebine girecek”? “Kıb-Tek’teki vurgunu önleyeceğiz, bunun için iş başına geldik” derken bu ihalesiz hizmet alımlarınızı mı kastetmiştiniz? “Adrese teslim ihale yöntemi ile bir takım firmalara adeta kıyak geçilircesine ihaleler yapılıyor.” derken kendi ekibinizle çıkmış olduğunuz ve “Firma işaret ediyor” itirazları gelen kendi ihalelerinizi mi kastetmiştiniz? Artık “Hiç yüzünüz kızarmıyor mu?” diye sormayacağım.  Kızarmadığını hepimiz yaşayarak öğrendik” dedi

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu