KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Arkadaşını kasten makasla yaralayan zanlı cezaevine gönderildi

Girne’de meydana gelen katle teşebbüs, ağır yaralama suçlarından tutuklanan Emre Çelebi dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

Girne’de meydana gelen katle teşebbüs, ağır yaralama suçlarından tutuklanan Emre Çelebi dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

 

Girne Adli Şubede görevli polis memuru Kazım Sevinç mahkemede olguları aktardı.

Polis, olayın 30 Aralık 2023 tarihinde Girne’de meydana geldiğini söyledi.

Polis, zanlının evde birlikte alkol aldığı arkadaşı A.K’yi annesine küfür ettiği gerekçesiyle 10 santim uzunluğundaki makasla sol omuzundan yaraladığını belirtti.

Polis, zanlının akabinde makasla arkadaşını sol kürek kemiğinin orta iç tarafından, boyun sol arkasından yaraladığını, derinliği yaklaşık 4 santim olan kesiğe neden olduğunu belirtti.

Polis, zanlının lojman odasından korkup koşarak kaçan arkadaşını bahçe kapısında yakalayıp, makas ile boyun sol tarafının gövde ile birleştiği yerden başlayan ve sağ köprücük kemiğinin iç yüzeyine kadar uzanan genişliği 0,5 santim, uzunluğu yaklaşık olarak 17 santim olan deri katmanında kesi yapmak suretiyle hayatına tehlike teşkil edecek şekilde katilliğe teşebbüs ettiğini belirtti.

Polis, zanlının kaçtığını, 5 Ocak günü Girne’de yakalandığını ifade etti. Polis, mesele ile ilgili olarak zanlı ile müştekiden kan örneği alındığını, gerekli yazışmaların yapıldığını, güvenlik kamerası görüntülerinin temin edildiğini kaydetti.

Polis, zanlının 6 gün süreyle saklandığı yeri söylemediğini, cep telefonunu polise vermediğini ifade etti. Soruşturmanın devam edeceğini ancak zanlının tahkikatın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade eden polis, çalışma izninin iptal edildiğini de belirterek, tutuklu yargı talep etti.

 

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Enver Mürsel zanlının 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

(Kamalı Haber)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu