KıbrısManşet

Arpa fiyatlarına yapılan zamma tepki gösterildi

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, arpa fiyatına zam yapılması nedeniyle yeniden Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda eylem başlattı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Mustafa Naimoğulları, arpa fiyatına zam yapılması nedeniyle Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda bir basın açıklaması yaptı.

Hayvan Üreticileri Ve Yetiştiricileri Birliği geçtiğimiz haftalarda süt ve yem paralarıyla ilgili Lefkoşa’da araçlı eylem yapmış ardından sorunlara kalıcı çözüm bulunması için Tarım Bakanlığı ile birlikte komiteler kurulması kararlaştırılmıştı.

“BU DEFA FARKLI BİR EYLEM YAPACAĞIZ”

Arpaya yapılan zamma tepki gösteren üreticiler Tarım Bakanlığı önünde toplanarak basına açıklama yaptı.

“Bize yapılan becerisizlik ve  terbiyesizliktir” diyen Naimoğulları, “Arpayı eski fiyattan vereceklerini söz vermişlerdi. Arpanın stoklandığını iddia ettiler. Bize düşmanmışsınız. 3 gün daha bizi destekleyemediniz mi? Arpanın torbası 180 tl oldu. Bu fiyatlarla arpayı kim alacak. Türkiye 1 ay sonra uygun fiyata arpa verecek ancak giderayak zam yapıyorlar. Hayvancı stok yapıyormuş. Stok yapsalar ne olacak. Çavuşoğlu, üretici dostu değil üretici yok etmeye gelmiş üretici düşmanıdır. Bizi sokağa çıkarmasınlar. Bu yem fiyatıyla kuzu ve dana beslenemeyecek herkes elinden çıkarmaya çalışacak. Araçlarımızı yazdılar 20 bin TL ceza yazdılar ödedik” açıklamasında bulunarak “Bu defa farklı bir eylem yapacağız” dedi.

“BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ”

Ayrıca yapılan eylemde Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı için “Bermuda Şeytan Üçgeni” benzetilmesi yapıldı. Açıklamada, “Hiç bir şeyden haberi olmayan bir Başbakan, dilenci gibi  koşturan bir Maliye Bakanı ve geldiği günden beri de yerini benimseyemeyen bir Tarım Bakanı var” ifadeleri kullanıldı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu