KıbrısManşet

“Artık ayağa kalkma ve yeni geleceğe yürüme zamanı”

UBP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Ersin Tatar, seçim propaganda döneminin başlamasıyla birlikte bu akşam televizyonlardan vizyonunu halka duyurdu.

Meyil Avcan

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Ersin Tatar, seçim propaganda döneminin başlamasıyla birlikte bu akşam Cumhurbaşkanlığı vizyonunu canlı yayınla duyurdu. UBP Genel Merkezi bahçesinde düzenlenen ‘geleceğe yürüyoruz’ etkinliğine UBP’nin önde gelen isimleri ve davetliler katıldı.

Halkıyla iç içe olmaya devam edeceği ve somut çözümler üreteceğini söyleyen Tatar, Türkiye ile iki kardeş devlet olarak, saygı ve sevgi çerçevesinde ilişki yürüteceğini belirtti.

“Artık ayağa kalkma ve yeni geleceğe yürüme zamanı” diyen Tatar, halkın hakkı olanı almasını sağlayacak, Saray’a kapanmayacak bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

UBP Cumhurbaşkanı Adayı Ersin Tatar’ın konuşması şöyle:

“AYIRMAYACAK, BİRLEŞTİRİP, BÜTÜNLEŞTİRECEĞİM”

“Ayırmayacak, birleştirip, bütünleştireceğim. Mücadelemiz Kıbrıs Türkünün bir arada barış, huzur ve güven içinde yaşabilmesi içindir. Aynı zamanda Rum komşularımızın da iyiliğini düşünüyoruz.

Hayatın her alanında daha çok üreterek, KKTC için gece gündüz çalışacağız. Rum yöneticilerin zihniyeti değişmeden barışın olması mümkün değildir.

Ne kendimizi ne de halkımızı kandırmaya çalışmayalım. Çözüm önerilerini kabul etmeyen rumlardır ve bunun başında Yunanistan vardır.

Uzman ve danışman önerileriyle çözüm odaklı ilerleyeceğiz ama halkıma bir 5 yıl daha kaybettirmeyeceğim!”

“ANCAK BEN ÇÖZERİM DİYEN AKINCI BİLE BUNU YAPAMADI”

“KKTC’nin hakkını göz ardı etmiş Rum kesimiyle çözüm mümkün mü? Sanırım değildir. ‘Ancak ben çözerim’ diyen Akıncı bile bunu yapamadı.

Milli değerlerimize sahip çıkıldığı için şu an buradayız. Biz Atatürkçüyüz ve onun ilkelerine bağlıyız.

Tamamlanması öngörülen Pandemi Hastanesi, Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkına sağladığı çok önemli bir destektir.

Alınan her karar bilim insanlarımız, uzmanlarımız ve halkımızın istekleri göz önünde bulundurularak alındı. Panik olmadan, adımlarımızı dikkatlice attık. Eleştirmek kolaydır.”

“MAVİ VATAN ÇOCUKLARIMIZIN ZENGİNLİĞİ VE GELECEĞİNİN GEREKLİLİĞİDİR”

“Asrın Projesi Su Hattı TC ile KKTC’nin birlikteliğinin bir eseridir ve devamında inşallah elektrik gelmesi de muhtemel olacaktır. Aramızdaki sevgi, saygı ve kardeşliktir.

Sayın Akıncı, son 5 yılda Türkiye ile doğru ve sağlıklı ilişki kurmayı başaramadı ve en hassas konularından laf atıp, eleştirmiş ve sıkıntı yaratmıştır.

Yunanistan’ın ilişkileri, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs düşmanlığı üzerinden kurulmuştur. Biz geleceğimizi gökyüzü, deniz ve karadaki zenginliklerimizi paylaşarak kuracağız.

Bu yüzden Mavi Vatan çocuklarımızın zenginliği ve geleceğinin bir gerekliliğidir.”

“SARAY’A KAPANMAYACAK BİR CUMHURBAŞKANI’NA İHTİYAÇ VAR”

“Akıncı 5 yılı boşa geçirmiş ve verdiği hiçbir konuda sözü tutmamıştır. Güney’e haritamızı vermiş ama halka kazanım sağlayamamıştır.

Hakkı olanı almasını sağlayacak, Saray’a kapanmayacak bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyaç var.

Cumhurbaşkanı olarak halk içinde ve halkla omuz omuza yapısal bir dönüşüm gerçekleştireceğiz.

Ulusal Danışma Konseyini hayata geçireceğim ve buna meclis üyeleriyle Başbakan da katılım sağlayacak.

Gençlik ve spor üst kurullarıyla düzenleyici etkinlikler yapacağız. Mağusa, Lefke, İskele ve Güzelyurt için de çalışmalarımızı yapacağız.

Artık ayağa kalkma ve yeni geleceğe yürüme zamanı. Kapalı Maraş’a insanlığı kazandıran yeni bir açılım gelecek.”

EROĞLU: TÜM SEÇMENLER SANDIĞA GİTSİN

Cumhurbaşkanı Adayı Ersin Tatar’ın konuşmasından sonra sahneye çıkan 3. Cumhurbaşkanı ve UBP Onursal Başkanı Dr. Derviş Eroğlu da konuşma yaptı.

“Tereddüt zarar verir ama o sandığa gidilirse 11 Ekim gecesi zaferle çıkılır” diyen Eroğlu, Cumhurbaşkanı Adayı Ersin Tatar’a başarılar diledi.

Cumhurbaşkanlığı’nın kolay bir iş olmadığından söz eden Eroğlu, vatandaşlarla iyi diyalog kurmanın önemine değindi.

Eroğlu, tüm seçmenlerin sandığa gitmesi tavsiyesinde bulunarak, şunları aktardı:

“UBP’liler bu seçimin UBP zaferiyle sonuçlanmasını arzu etmektedir. Bunun sandığa yansımasını ve o gece yüzümüzün gülmesini temenni ederim. Seçimlere çok girip, çıkan biri olarak heyecan ve kazanmaya olan inanç sizi zafere götürür. Önce inanacaksınız, sonra başaracaksınız.”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu