KıbrısManşetToplum

“Artık bir sokum insan olun be”

İş insanı ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Güliz Kaner, Engelsiz Yaşam Evi projesindeki sıkıntıları paylaşarak hükümete zehir zemberek eleştirilerde bulundu

İş insanı ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Güliz Kaner, Engelsiz Yaşam Evi projesindeki sıkıntıları paylaşarak hükümete zehir zemberek eleştirilerde bulundu.

“OLDUĞUMUZ YERDE SAYIYORUZ”
Engelsiz Yaşam Evi için başlatılan projenin bir türlü ilerleme kaydetmemesi ve yaşam evi için ayrılan bütçenin belirsizliği nedeniyle hükümete karşı büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını kaydeden İş insanı ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Güliz Kaner, yaşanan gelişmeler ve projenin durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. “Yaşam Evi için daha önceki feryatlarıma bir yenisini eklemek ve geçtiğimiz yıl olan gelişmeleri aktarmak istedim” diyen Kaner, “Bina bittiydi, soygun olduydu, tadilat projesi hazırlandıydı, ihaleye çıktıydı, bütçesi bulunduydu, Sn. Hasan Taçoy yasasını hazırladıydı, Sn. Üstel kabul etmediydi, Taçoy gittiydi, Sn. Gardiyanoğlu geldiydi, lambaları Aralık’ta yakacaktı derken olduğumuz yerde saymaktayız” sözleriyle yaşananları özetledi.

BİZ YİNE BAKANLIKLA BAŞBAŞA KALDIK”
Kaner, “Vakıflar, Merkez Bankası ve Çalışma Bakanlığı ile imzalanan protokolde tüm bu sorunlar giderilecek ve açılması için gerekli kadro, görev tanımları, bütçesi, EYDD’nin üstlendiği iç donanım için Çalışma Bakanlığı bünyesinde bir Yönetim Kurulu kuruldu. İlk 3 hafta toplantılar heyecan, enerji ve umutla devam etti. Sonra sorunlar, iletişimsizlik, ihaleye çıkacaktı, çıktıydı, çıkmadan diğer planlamalar yapılamaz derken koptuk ve önemli sorumluluklar alan taraflarda da gitti. KEİ temsilcisi Sn. Ömer Cihan görevinden ayrıldı, Sn. İbrahim Benter görevinden alındı. Biz yine Bakanlıkla baş başa kaldık” ifadelerini kullandı.

SOYGUNDAN DOĞAN HASARIN BEDELİ 400 BİN DOLAR”
“Soygundan doğan hasarın bedeli 400 bin dolar civarı öngörülmüş ve bütçesi de Merkez Bankası tarafından karşılanacağı belirtilmiştir ama halen İhale Komisyonundan bir netice çıkmamıştır” diyen Güliz Kaner, “4 sene önce yapılan bütçe çalışmalarında, tam kapasite çalıştığı takdirde aylık giderin 600 bin TL civarında olarak hesaplanıp, 2023 yılında yarı kapasite olsa bile açılsın dediğimiz de aylık gider 2 milyon TL civarı olmuştur. Yeni asgari ücretle bu rakam da yukarılara çıkmıştır” dedi.

DEPODAKİ MALZEMELER ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ”
“Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği söz verdiği iç donanımını, yataklar, havlular, ofis mobilyaları, tabak çanak, ütü, bulaşık makinesi ve dış mobilyalar, yani evinizde tüm ihtiyaç olan malzemeler aldık, eski ETİ ambarları olan Vakıflar İdaresi’nin kontrolünde olan bir depoya koyduk” diyen Kaner, “Belki de kumaş olanlar çürümeye veya fareler tarafından kemirilmeye başlanmıştır” sözleriyle durumun çaresizliğini dile getirdi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu