KıbrısManşetSağlıkToplumTürkiyeYaşam

“Artık susamıyoruz! Herkesin katılması Asya’mız için son şansımız”

Asya Gönüllüleri, Asya bebeğin tedavisinin henüz başlamaması nedeniyle cuma günü bir eylem düzenlemeyi planladıklarını sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak, yarın sabah saat 10.00’da Lefkoşa’da Citroen ışıklarından Sağlık Bakanlığı’na yürüneceğini açıkladı.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Asya Gönüllüleri, Asya bebeğin tedavisinin henüz başlamaması nedeniyle yarın bir eylem düzenlemeyi planladıklarını sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak, Asya bebeğin sonunun Karel bebek gibi olmaması için elimizden gelen mücadeleyi göstermemiz çağrısını yaptı.

Asya Gönüllüleri, Cuma günü sabah saat 10.00’da Lefkoşa’da Citroen ışıklarından Sağlık Bakanlığı’na yürüneceğini ve tedaviyle ilgili talepler karşılanıncaya kadar Sağlık Bakanlığı’nın önünde kalınacağı belirtilerek, “Kıbrıs’ta Hayat Dursun ASYA Yaşasın” sloganıyla açıklama yapan Asya Gönüllüleri şu ifadeleri kullandı:

“Arkadaşlar önemli!

Asya’mızın Spinraza tedavisi alması için yapmış olduğumuz kamuoyu baskısı ve vicdanlı yüreklerin desteğiyle Türkiye’ye gönderdik. Spinraza, Zolgensma alana kadar kas kaybının yavaşlaması için önemli bir adımdı.

Devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti ile anlaşıldığını, her şeyin hazır olduğunu, THY uçağı ve özel ekip ile Ankara Şehir Hastanesi’ne götürülüp, Spinraza tedavisini Türkiye’de bulunan diğer SMA’lı bebeklerimiz gibi alacağını aileye taahhüt etti.

Maalesef gördük ki Türkiye Cumhuriyeti’nde hazır olan hiç bir şey yok. Şu ana kadar hazır olan tek şey uçaktı.

Gördüğümüz, 9 ay önce Asya yine Türkiye’de sıra beklerken vatandaş olmadığı için Spinraza’yı alamadığı filmin tekrarından başka bir şey değil.

Artık susamıyoruz!

Yarın keşke dememek için, whatsapp gruplarımızdan sıyrılıp Sağlık Bakanlığı’nda Asya’nın nefesinin zayıf ama sesinin gür olduğunu göstermemiz lazım.

Bu sebeple kampanyamızın bölge liderlerinin de onayını alarak, Cuma günü sabah saat 10.00’da Lefkoşa Citroen ışıklarında buluşup, Sağlık Bakanlığı’na yürüyoruz.

Bu son şansımız. Asya ellerimizden kayıp gidiyor…

Sizden beklentimiz önümüzdeki 3 gün para toplamak değil yürüyüşümüze destek aramak olacaktır.

Ailemizi, işimizi, keyfimizi bir kenara bırakıp en az 5 arkadaşımızı da yanımıza alarak güçlü bir ses çıkartmak istiyoruz.

Herkese duyurmamız, herkesi çağırmamız Asya için boynumuzun borcudur.

Bu yapacağımız sessiz eylemimiz, Asya’nın en güçlü sesi olacağı gibi asla ama asla siyasi bir hareket değildir.

Apolitik bir eylem Asya’nın hayata bağlanacağı bir nefes olsun.

Karel bebek için dediğimiz ‘Maalesef’ ve ‘Keşke’yi Asya bebek için demeyelim!

Biz bu hikayenin sonunu sizlerle beraber mutlu bitireceğiz.

Whatsapp paylaşımının, Instagram DM etkinliğinin ya da yapacağınız EFT’nin sonrası var ama Asya’nın zamanı yok, yok, yok!

Tekrar söylüyoruz… Bu asla bir siyasi hareket değil, olabilecek en insani harekettir.

Asya’mızı yaşatmak için, tükenen nefesine nefes olmak için, bir annenin gözyaşını dindirmek bir evladı yaşatmak için sizde cuma günü bizimle var mısınız????”

ASYA BEBEK İÇİN SAĞLIK HAKKI İNİSİYATİFİ 5 BÜYÜK ŞEHİRDE EYLEM BAŞLATIYOR!

Asya Bebek İçin Sağlık Hakkı İnisiyatifi Asya bebeğin bütün tedavi masraflarının Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanması için kuzey Kıbrıs’ın 5 büyük şehrinde eş zamanlı olarak 10 Eylül Cuma günü saat 18.00’da eylem yapma kararı aldı. Asya Bebek için Sağlık Hakkı İnisiyatifi’nden yapılan açıklamaya göre sağlığın bir insan hakkı olduğu, parası olmadığı için bir bebeğin sağlık hakkından mahrum bırakılamayacağı bildirildi. İktidarın Asya Bebeğin tedavi masraflarını karşılamamakla, insan haklarını, çocuk haklarını ve hasta haklarını çiğnediğini ifade eden inisiyatif Asya Bebeğin sağlık hakkını alabilmesi için halkımıza belirtilmiş olan alanlarda eylemlerinde dayanışma çağrısı yaptı. İnisiyatif, Asya Gönüllülerinin Asya Bebeğin tedavi masraflarının karşılanması maksatıyla 10 Eylül sabah saat 10.00’da Citroen Işıkları’nda yapacakları eyleme destek vereceklerini ve orada Asya Gönüllüleriyle Asya’nın sağlık hakkı için mücadele vereceklerinin altını çizdi. Asya Bebek İçin Sağlık Hakkı İnisiyatifi’nin Bölgelere göre eylem noktaları şu şekildedir.

Güzelyurt-Terminal Çemberi

Mağusa-DAÜ Çemberi

Lefkoşa-Sağlık Bakanlığı Önü

Girne-Hirondel Çemberi

Lefke- Mardo kavşağı Gemikonağı

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu