KıbrısManşet

Asgari ücret çağrılarına sessiz kalan hükumete Yeltekin’den tepki

Hür-İş Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu’nun asgari masasının acilen toplanması çağrıları üzerine hükümet kanadının hala rahat etmemesine tepki gösteri.

ELİF DÜLGER- CANLI AKTARIM

Hür-İş Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu’nun asgari masasının acilen toplanması çağrıları üzerine hükümet kanadının hala hareket etmemesine tepki gösteri.

Radyo Mayıs TV’de Meltem Sakin’in konuğu olan Hür-İş Genel Sekreteri Ali Yeltekin, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yapılan çağrılar sonrasında sessiz kalan hükümetin daha önemli işleri olduğunu savunan Yeltekin, “Kamu mallarının peşkeşi, orman arazileri içinde arazi kiralanması, partizanca müdür müsteşar atanması, Cumhurbaşkanına danışman atanması gibi öncelikleri olan hükümetin halktan daha önemli işleri olduğu görülüyor” şeklinde konuştu.

Ocak- Mayıs 2022 ayları arsasında hayat pahalılığının yüzde 43.10 olarak belirlediklerini ifade eden Yeltekin, özel sektör ve kamu maliyesini de zorlayan hayat pahalılığının Haziran ayında da yüzde 7-12 arasında çıkacağını öngördüklerini aktardı.

“SOSYAL DEVLETİN YIKILIŞINI HEP BİRLİKTE GÖRDÜK”

Serdaroğlu’nun dar ve sabitli gelirli kesimin sesi olduğunu ifade eden Yeltekin, Başbakanlık önünde bulunan Hür-İş’ bağlı Kamu-İş personellerinin bugün sefalet çadırı kuracağının da bilgisini verdi. Yeltekin, “Eğitim Bakanlığı’na bağlı 230 tane taşeron işçisinin bugün Başbakanlık önünde olduğunu hatırlatmak isterim. Orada da bir yangın mevcut. 1700 civarında işçinin temsilcisi olarak orada sefalet çadırı kuruldu. Öncelikle 230 tane taşeron işçisi dönüşümlü olarak nöbet bekliyordu bu ayı da sayarsak 3 aylık maaşları bekletiliyor ve ödenmiyor. Biz hükümet olarak sadece seyrediyoruz. Sosyal devletin yıkılışını hep birlikte gördük” şeklinde konuştu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu