EkonomiGenelKıbrısManşetSiyaset

Asgari ücret için bugün sonuç çıkmadı… Komisyon 12 Temmuz’da yeniden toplanacak!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılının ikinci asgari ücretini belirlemek üzere bugün toplandı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda henüz bir bir sonuç çıkmadı. Komisyon, 12 Temmuz Çarşamba günü yeniden toplanacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılının ikinci asgari ücretini belirlemek üzere bugün toplandı.

Çalışma Bakanlığı’nda yapılan bugünkü toplantı yaklaşık 2 saat sürdü, toplantı sonrasında açıklama yapılmadı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir sonraki toplantısını 12 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00’da yapacak.

İşveren tarafı temsilcisi Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Metin Arhun, hem yaşanabilir bir ücret belirlenmesini hem de işletmeler ile istihdamın devamını hedeflediklerini belirterek, en iyi rakamı bulmaya çalışacaklarını kaydetti.

İşçi tarafı temsilcisi Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu ise, Hayat Pahalılığı oranının bir maaş artışı olmadığını, ödenip de alınamayan geçmiş kayıplar olduğunu anlatarak, Hayat Pahalılığı oranının yanı sıra artış da istediklerini vurguladı. Serdaroğlu, “Refah payı olmazsa olmazımızdır” dedi.

Toplantının başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, işveren tarafını temsilen Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Metin Arhun ve işçi tarafını temsilen Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu yer aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu