EkonomiGenelKıbrısManşet

Asgari ücret yalan oldu

Yürürlükte olan asgari ücret, açlık sınırının altında ezilmeye devam ederken, Kamu-İş sendikasının asgari ücret tespit komisyonunun toplanması için yaptığı çağrı yanıtsız bırakıldı

Yürürlükte olan asgari ücret, açlık sınırının altında ezilmeye devam ederken, Kamu-İş sendikasının asgari ücret tespit komisyonunun toplanması için yaptığı çağrı yanıtsız bırakıldı

SERDAROĞLU: ASGARİ ÜCRETLİ ZOR DURUMDA

“Asgari ücret masasında işçi tarafını temsil eden Kamu-İş sendikası tarafından asgari ücret masasının toplanması için 16 Haziran’da yapılan çağrısının süresi bugün itibariyle doldu. Asgari ücret masasının halen toplanmaması nedeniyle, hükümet yasaya göre suç işlemiş sayılıyor. Asgari ücretle geçimini sağlayan emekçinin çok zor durumda olduğunun altını çizen Kamu-İş Sendikası Başkanı Ahmet Serdaroğlu, çareyi ise hükümet edenlerin bulması gerektiğini vurguladı. Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, asgari ücret masasına market fiyatlarını hesaplayıp oturacaklarını kaydetti.

“BAŞBAKANLIK ÖNÜNE SEFALET ÇADIRI KURACAĞIZ”

Pahalılık karşısında asgari ücretin eridiğini, çağrı yapılmasına rağmen masanın toplanmadığını ve artık baskı unsuru yapacaklarını söyledi. Eylem ve grev modellerinin gündemde olmadığını, kaydeden Serdaroğlu, “Taşeron işçilerinin yanına, Başbakanlık önüne belki de asgari ücretle geçinemeyenler için sefalet çadırı da kurulacak” dedi. Serdaroğlu, asgari ücrete hayat pahalılığı oranı üzerinde bir artış olması gerektiğini belirterek, “Açlık sınırı en son 8 bin 676 TL olarak hesaplandı. Haziran ayının açlık sınırı da devletin verdiği resmi verilerle hesaplanacak” dedi.

TAÇOY: HAYAT PAHALILIĞININ ASGARİ ÜCRETE YANSIMASI EN BÜYÜK ARZUM

Bu ay sonuna kadar asgari ücreti tespit edip ilan etmeyi arzuladıklarını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ise, hayat pahalılığını asgari ücrete yansıtmanın en büyük arzusu olduğunu, bunu yaparken çalışanın emeğinin boşa gitmemesi, işverenin tolere edebileceği bir rakam oluşması, emeklilere ödenen maaşlar anlamında sosyal sigortaların artıda olması gibi unsurlara önem verdiklerini kaydetti. Yurt dışından akitli şekilde gelecek iş gücü için ayrı bir asgari ücret belirlenmesi konusunun da belki ileriki dönemlerde gündeme gelebileceğini dile getiren Taçoy bunun şu an asgari ücretin üstünde olduğunu söyledi, ileriki dönemde bunun asgari ücretin altında da tutulabileceğini anlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu