KıbrısManşet

“Asgari ücrete artış yoksa, oy da yok”

Hür-İş Genel Sekreteri Yeltekin, asgari ücrete istedikleri artış gelmezse “Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy beklenmesin” dedi.

2020’nin ilk asgari ücretinin belirlenmesi için Asgari Ücret Saptama Komisyonu 4’üncü kez toplanacak. İşçi temsilcisi, Hür-İş Genel Sekreteri Ali Yeltekin Kıbrıs Postası’na konuştu ve 4 bin 300 lira brüt asgari ücrette ısrarcı olduklarını vurguladı.

KOMİSYON PAZARTESİ GÜNÜ TOPLANIYOR

Asgari Ücret Saptama Komisyonu 10 Şubat Pazartesi günü saat 10.00’da 4’üncü kez toplanacak. 2020 yılının ilk asgari ücretinin belirlenmeye çalışılacağı toplantıda, işçi tarafı 4 bin 300 Türk Lirası brüt asgari ücrette ısrar edecek. Komisyon daha önce gerçekleştirdiği üç toplantıda bir sonuca varamamış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, herkesin kabul edebileceği bir noktaya gelmeyi istediklerini belirtmişti.

YELTEKİN: DEVLET İŞÇİYİ, İŞVERENE SATIYOR

Hür-İş Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Kıbrıs Postası’na konuşarak asgari ücrete gereken artışın yapılması gerektiğini ifade etti. Yeltekin, brüt asgari ücretin 4 bin 300 Türk Lirası olması konusunda ısrarcı olduklarını vurguladı.

Aldıkları duyuma göre devlet tarafıyla işveren tarafının 3 bin 500 civarı brüt asgari ücret konusunda anlaşmaya vardığına dikkat çeken Yeltekin,”Devlet işçiyi, işverene satarak bu işi bitirmeyi planlıyor” dedi. Eylemlerinin de devam edeceğini dile getiren Yeltekin, “Asgari ücrete artış yoksa, cumhurbaşkanlığı seçiminde de oy yok” diye konuştu. Asgari ücret şu an 3,400 TL net 2.958 olarak uygulanıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu