EkonomiGenelKıbrısManşet

Asgari ücretli yine aç kaldı

Hayat pahalılığının %18.09 olarak açıklandığı KKTC’de asgari ücrete %12.95 oranında artış yapılması ve dört kez gerçekleştirilen toplantının ardından belirlenen yeni asgari ücretin açlık sınırının altında kalması hayal kırıklığı yarattı

İLK KEZ TÜM TARAFLAR UZLAŞTI… Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2021 yılının ikinci asgari ücretini belirlemek amacıyla dün dördüncü kez toplandı. Toplantının sonunda asgari ücret konusunda uzlaşıya varıldığı ve yeni asgari ücretin belirlendiği açıklanırken, 4 bin 324 TL olarak belirlenen net asgari ücret yine 4 bin 446 TL olan açlık sınırının altında kaldı. Asgari ücret, 1 Eylül’den itibaren saatlik: 28.67 TL, günlük: 229,38 TL, haftalık: 1.146.92 TL, aylık: 4.970.00 TL (brüt), aylık 4.324.00 TL (net) olarak açıklandı. Yeni asgari ücret, devlet tarafının 5 evet, işveren tarafının 5 evet ve işçi tarafının da 5 evet oyuyla, ilk kez oybirliği ile belirlendi.

KTAMS’TAN BOŞ TENCERELİ EYLEM… Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun yılın ikinci asgari ücretini belirlemek üzere toplandığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde, KTAMS’ın gerçekleştirdiği eylem güne damgasını vurdu. Açlık sınırının altında belirlenecek bir asgari ücrete itiraz edileceği vurgulanan eylemde, “Ayşe Deyze ve Fatma Aba dedi ki bu asgari ücretle Ali Dayı bile geçinemez” pankartı açıldı. “Ülkedeki piyasa denetimini Ayşe deyze ve Fatma abla yapacaksa, hazineden ve ekonomiden sorumlu da Ali dayı olacaksa hükümete ne gerek var? Koltukları bırakın ve gidin” diyen Bengihan, “Bu ülkeyi hak ettiği şekilde yönetebilecek insanlar vardır. Halka da burada büyük görev düşüyor, tercihlerini yaparken 3 kez düşünsünler. Aynı tercihlerle farklı sonuçlar almak mümkün değil” sözleriyle halka uyarıda bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu