DünyaGenelSağlık

Aşı olmayan Ruslar için seyahat yasağı gündemde…

Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması, aşı olmayan Rusların yurt dışı seyahatlerini yasaklamayı tartışmaya başladı.

Toplu aşılama kampanyasına ilgiyi artırmaya çalışan Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması, aşı olmayan Rus vatandaşlarının yurt dışı seyahatlerini yasaklamayı tartışmaya başladı.

Devlet Duması Sağlık Komitesi tarafından tartışılan öneri hakkında konuşan komite üyesi milletvekili Aleksey Kurinniy, aşı olmayan Ruslar için yurt dışı seyahati yasağı getirilmesinin gerektiğini belirtirken, böyle bir önlemin tatile gitmek isteyen birçok Rus vatandaşını aşı olmaya teşvik edeceğinden emin.

Gazetemru.com’un haberine göre Kurinniy, aşısız vatandaşların yurt dışı ziyaretlerinin birçok Avrupa ülkesinde yasaklandığını vurgulayarak; “Bizim de bu uygulamayı gerçekleştirmemiz gerek. Ülke içindeki uçuşlara bu tür kısıtlamalar getirmenin daha zor olacağına inanıyorum. Ama yurt dışı uçuşları için bunu yapmamız mümkün” diye konuştu.

Bölgelerde aşı teşviklerinin yanında zorla aşılama uygulamalarını benimsemediğini de ifade eden Duma milletvekili, yerel yönetimlerin uyguladığı yöntemlerin aşı olamayan vatandaşların haklarını ihlal ettiğini öne sürdü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu