KıbrısManşet

Aşıkoğlu: “Ülkedeki sorunların sebebi bir azınlık hükümeti olması”

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu'na göre toplumun %80'ini kapsayacak bir hükümet kurulmalı. Sorunlar ancak bu şekilde çözüme kavuşturulabilir.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Halkın ciddi sorunları olduğunu dile getiren Aşıkoğlu, sorunların çözümü için toplumun %80’ini içine alabilecek bir hükümet kurulması gerekliliğinin altını çizerek, ülkedeki mevcut problemlerin en büyük kaynağının azınlık hükümeti olduğunu belirtti.

Aşıkoğlu’nun konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Seçim dönemi aşamasında iki tartışma vardı. Birincisi hükümetin biran önce kurulması gerektiği ve ikincisi genele hitap edebilecek, toplumun %80’inin içinde barındıracak en az 5 yıl kalacak bir hükümet olması gerekliliği. Şimdiki tüm sorunların kaynağı aslında bir azınlık hükümeti olması. Bundan sonra olması gereken %80-85 toplumun kesimine hitap edecek bir hükümet kurmak. Artık analizi bırakıp pratikte işler yapılması gerekir. Sorunları biliyoruz, çözümleri biliyoruz. Bunları dizayn edebilecek bir hükümet kurulmalı. Statüko değişimi seviyor. Ortak hafızayı sevmiyor. Genel statüko bu değişimden yararlanıyor. Bunun da alt yapısını hazırlayan çok fast food dönen bir siyaset var. Fast food dönen hükümetler var ve bir şey yapamıyorlar. Zaman kaybediyoruz sadece.  Biz bu şekilde bir yere varamayacağız. Davranış değişikliğine gitmemiz lazım.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu