EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Aşıkoğlu: Yasal olarak üzerimize düşeni yaptık, yapacağız

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, KIB-TEK’teki yolsuzluk soruşturması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aşıkoğlu, polis ve Başsavcılıktan süreci hızlandırması talebinde bulundu

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, KIB-TEK’teki yolsuzluk soruşturması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aşıkoğlu, polis ve savcılıktan süreci hızlandırması talebinde bulundu.

Aşıkoğlu, Bakanlıklarına bağlı kurumlarda son zamanlarda Sayıştay raporları ile gündeme gelen usulsüzlükler ve yolsuzluklar ile ilgili görevlerini yerine getirdiklerini ve getirmeye de devam edeceklerini kaydederek, “Ancak dosyaların sonuçlanması bir tarafa, daha savcılığa bile ulaşmaması bizi kamuoyu karşısında oldukça zor durumda bırakıyor” dedi.

Aşıkoğlu, 2016-2017  yıllarında Ekonomi Bakanlığı içerisinde yapılan usulsüzlüklerin mali polis tarafından dosya oluşturma aşamasının bugünlerde bile sürdüğü dosyanın 5 senedir daha bitirilmemiş olmasını örnek göstererek, 18 Şubat MD 1/2020 sayılı Sayıştay raporu ile bakanlıktan Polis Müdürlüğü’ne gönderdiğimiz dosyanın halen daha Başsavcılığa gönderilmemiş olmasının da, içerisinde bulundukları durumu gözler önüne serdiğini söyledi.

Sayıştay raporlarının onaylanması ve polise gönderilmesi konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerine dikkat çeken Aşıkoğlu, “Yasal olarak polise teslim ettikten sonra yapabileceğimiz bir şey kalmadı” dedi.

Aşıkoğlu ayrıca şunları söyledi:

“Ne yazık ki Başsavcılık devletin memurunu korumuyor. Bize yapılan iddialar karşısında süreci polisle istişare edip hızlandırmıyor. Halka olayları doğru anlatmak gerek. Esas sorumluluk polis ve Başsavcılıktadır. Bu gibi olaylarda oluşan kamuoyu baskısı ilgili halk bakanlıktan adalet beklerken, aslında o bakanlığa bağlı ita amirleri çaresizce polisteki dosyaların Başsavcılığa oradan da mahkemeye sevkini  beklemek durumundadır.  Bu çaresizlik ve adaletin yerini bir türlü bulamaması halkın devlete olan güvenini ve aidiyet duygusunu zayıflatmaktadır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu