EkonomiGenelKıbrısManşet

Aşılama bilet satışlarını arttırdı

Türkiye ve KKTC’de aşılamanın artması ile birlikte birçok kişi seyahat etmek için bayram öncesi hazırlıklarını yapmaya başladı. Ancak, yurt dışına gidecek kişileri uçak bilet fiyatlarının yüksekliği korkutuyor.

UÇAK BİLET FİYATLARI YÜZDE 25 ARTTI… Türkiye ve KKTC’de aşı olabilme imkânı sonrasında tatil planları hızlandı. Aşılamanın hızlanmasıyla uçak bileti satışları bir önceki haftalara göre yüzde 25 arttı.

SATIŞLAR %314 BİLET, ARAMALARI % 156 YÜKSELDİ… Aşılamanın artmasıyla birlikte temmuz ayında uçak bileti satışlarında bir önceki aya göre yüzde 314 arttığı ifade edildi. Bilet aramaları ise yüzde 156’ya varan oranlarda yükseldi.

ÇOK CİDDİ TRAFİK ARTIŞI VAR… Türkiye’de günlük aşılanma sayısının milyonu geçtiği son haftalarda tatil aramada çok ciddi bir trafik artışının yaşanmasına neden oldu. KKTC’de ise aşıların randevusuz olması seyahatlerin artmasına etken oluşturdu. Kış aylarını karantinada evlerinde geçiren insanlar aşılarını olup hemen tatil planlaması yapmaya başladı.

KKTC’DE DE YURT DIŞI SEYAHATLERİNE VE YERLİ OTELLERE İLGİ ARTTI… KKTC’de özellikle bayram haftasında yurt dışına gitmek isteyenlerin sayısında artış olduğu gelen bilgiler arasında. Yurt dışına gidemeyenler ise şimdide otel rezervasyonlarını ayarlamış bile

BAYRAM HAFTASI TALEP PATLAMASI YAŞANIYOR… Özellikle 19-25 Temmuz arasındaki Kurban Bayramı haftası için de çok ciddi bir talep olduğu ve tatil planlaması yapmak isteyenlerin sitelerde tatil baktığı ifade edildi.

Türkiye ve KKTC’de aşılamanın artması ile birlikte birçok kişi seyahat etmek için bayram öncesi hazırlıklar yapmaya başladı. Bayramı yurt dışında geçirmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artarken seyahat etmem isteyenleri en fazla korkutan ise uçak bilet fiyatlarının yüksekliği oldu.

Özellikle 19-25 Temmuz arasındaki Kurban Bayramı haftası için de çok ciddi bir talep olduğu ve tatil planlaması yapmak isteyenlerin sitelerde tatil baktığı ifade edildi.

Uçak bileti gibi Türkiye’de otobüs bileti satışlarında da ciddi bir artış yaşandığı belirtildi.

Son günlerde Türkiye’de otobüs bileti satışları geçen haftaya göre yüzde 42’ye varan oranlarda arttığı ifade edildi.

KKTC’DE DE SEYAHAT ÖZLEMİ ARTTI

KKTC’de özellikle bayram haftasında yurt dışına gitmek isteyenlerin sayısında artış olduğu gelen bilgiler arasında. Yurt dışına gidemeyenler ise şimdide otel rezervasyonlarını ayarlamış bile.

Bir çok vatandaş yurt dışı seyahatleri için bilet ve otel rezervasyonlarını yaptırırken, COVID-19 nedeniyle yurt dışına gitmeye çekinenler ise yurt içerisindeki otellerden yerlerini ayırttığı öğrenildi.

TATİL PLANLAYANLARIN SAYISINDA ARTIŞ VAR

Covid-19 aşılama sürecinde son günlerde yaşanan yoğunluk sonrası tatil planlayanların sayısında da artış yaşandı. Türkiye’de bir günde yapılan aşı sayısının milyonu geçmesi seyahat etmek isteyenlerin sayısında da ciddi bir artışa neden oldu.

Son haftalarda uçak bileti satışlarında yüzde 25, otobüs bileti satışlarında ise yüzde 40’a varan artışlar yaşandığını açıkladı.

UÇAK BİLETİ ARAMALARI YÜZDE 314 YÜKSELDİ

Aşılamanın artmasıyla birlikte temmuz ayında uçak bileti satışlarında bir önceki aya göre yüzde 314 arttığı ifade edildi. Bilet aramaları ise yüzde 156’ya varan oranlarda yükseldi.

Türkiye’de günlük aşılanma sayısının milyonu geçtiği son haftalarda tatil aramada çok ciddi bir trafik artışının yaşanmasına neden oldu. KKTC’de ise aşıların randevusuz olması seyahatlerin artmasına etken oluşturdu. Kış aylarını karantinada evlerinde geçiren insanlar aşılarını olup hemen tatil planlaması yapmaya başladı.

OTOBÜS BİLETİ ARAMALARI HAZİRAN’DA YÜZDE 224 ARTTI

Son günlerde Türkiye’de otobüs bileti satışları geçen haftalara göre yüzde 42’ye varan oranlarda arttı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu