KıbrısManşetSiyaset

Asım Akansoy: Hükümet kurma görevi Faiz Sucuoğlu’na verilmeli

CTP Milletvekili Asım Akansoy, "Hükümet kurabilecek sayıda vekile sahip olan yegâne isim Faiz Sucuoğlu’dur. İçinde bulunduğumuz Meclis aritmetiğinde, zam kaybetmemek için bu görev Sayın Sucuoğlu’na verilmeli ve görevine devam etmelidir” sözleriyle, kişisel görüşünün bu yönde olduğunu kaydetti.

Ulaş Barış’ın hazırlayıp sunduğu Aslı Astarı programına konuk olan CTP Mağusa Milletvekili Asım Akansoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın hükümet kurma görevini CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a verebileceğini ve CTP yetkili organlarının bunu değerlendirebileceğini de kaydederek, “Hükümet kurabilecek sayıda vekile sahip olan yegâne isim Faiz Sucuoğlu’dur. İçinde bulunduğumuz Meclis aritmetiğinde, zam kaybetmemek için bu görev Sayın Sucuoğlu’na verilmeli ve görevine devam etmelidir” sözleriyle, kişisel görüşünün bu yönde olduğunu kaydetti.

“ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ”

Ülkedeki mevcut kaos ortamında bir azınlık hükümeti kurmanın kolay bir iş olmadığını ifade eden Akansoy, “Kısa süre içerisinde bir erken seçim olacaksa böyle bir hükümet kurulabilir ama UBP-DP-YDP hükümeti aynı şekilde kabine değişimiyle görevine devam etse dahi ben uzun soluklu olmayacağı, yine 2-3 yıl içerisinde erken seçime gidileceğini düşünüyorum” dedi.

“UBP’NİN GELİŞİGÜZEL İŞLERİNİ AKLAMAK İÇİN HÜKÜMETE GİRMEYİZ”

“Birisi Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne elini uzatacaksa bilecek ki ilkeler masada olacak” diyen Akansoy, “Biz görevden kaçmıyoruz ama eğer halkın çıkarına bir icraat yapılması kaydıyla biz elimizi taşın altına koyarız. Sırf UBP’nin gelişigüzelliklerini aklamak için, sırf imzalanan bu içeriğini bilmediğimiz protokolü aklamak için hükümete girmek gibi bir durum ortaya çıkarsa biz böyle bir hükümete girmeyiz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu