KıbrısManşet

Aşırı gelişmiş okaliptüs ağaçları katledildi

5 Haziran Dünya Çevre Günü. Tüm dünyada en büyük önem arz eden ve anlam yüklenen gün, maalesef ki geri kalmış ülkelerde karşılık bulmuyor.

5 Haziran Dünya Çevre Günü. Tüm dünyada en büyük önem arz eden ve anlam yüklenen gün, maalesef ki geri kalmış ülkelerde karşılık bulmuyor. Küresel ısınmanın etkisini azaltmak için karbon ayak izleri küçültülmeye çalışılırken, diğer taraftan oksijen ve dolayısıyla yaşam anlamına gelen yeşil örtü günden güne yok ediliyor.
Geçtiğimiz ay sonunda, Antarktika buz sahanlığından kopan ve Amerika eyaletlerinden Manhattan’dan bile 70 kat daha büyük olduğu açıklanan buzdağı, durumun ciddiyetini ortaya koyan en trajedik haberdi. Dünya yok oluşu tersine çevirmek için çırpınırken, KKTC’de de yeşillik hoyratça yok ediliyor. Sınırlı kaynaklar, bilinçsiz ve yakacak odun temin etmek isteyen fırsatçıların gayretkeşliği ile günden güne tükenmekte.

ASIRLIK AĞAÇLAR KATLEDİLDİ
Buna verilebilecek en son örnekte, adamızın en eski parklarından olan Çağlayan Parkı’nda bulunan Gençlik Gücü Spor Kulübü’nün yetkilileri, kulüp bahçesi yanında bulunan asırlık ağaçları kestirerek infiale sebep oldu. Ağaçların kesilmesiyle ciğeri parçalanan duyarlı vatandaşlar öfkelerini gazetemize aktardılar. Yıllardır o bölgede yaşayan ve çocukluklarından beridir bölge ile sembolleşmiş ağaçları görerek büyüdüklerini ve şimdilerde 50’li yaşlarına geldiklerini dillendiren vatandaşlar, bundan sonra bu güzel dokuyu görememenin üzüntüsüyle “bu çevre günü de şaşalı sözlerle geçirilecek, umut terennüm edilecek, göstermelik birkaç fidan dikilip susuzluktan kurumaya terk edilecek ve maalesef ülkenin makus talihini değiştirmek, adına yakışır “Yeşil Ada Kıbrıs” olması yönünde bir arpa boyu yol gidilmeyecek” demekten kendilerini alamadılar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu