KıbrısManşetPolisiye – AdliSağlık

Aşısızken kendisine Adapass hazırlayan zanlı teminatla tutuksuz yargılanacak

Adapass bölümünde görevli memur olarak çalışan zanlı Murat Zeytin’in A.K isimli şahsın aşı olmadığı halde aşı olduğuna dair bulunan kaydını sistemden sildiği gerekçesi ile başlatılan tahkikat tamamlandı.

Ülkede infialle neden olan sahte aşı işlemleri ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında Sağlık Bakanlığı’nda Adapass bölümünde görevli memur olarak çalışan zanlı Murat Zeytin’in A.K isimli şahsın aşı olmadığı halde aşı olduğuna dair bulunan kaydını sistemden sildiği gerekçesi ile başlatılan tahkikat tamamlandı ve zanlı dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, Eylül 2021 tarihi içerisinden sağlık bakanlığında görev ifa ettiği sırada daha önce soruşturması başlatılan meselede adı geçen A.K isimli şahsın sahte aşı kaydını sistemden silerek görevi kötüye kullandığını belirtti. Polis zanlının gönüllü ifade verdiğini ve tahkikatın tamamlandığını söyleyerek zanlının davalarının sonuçlanıncaya değin uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması, 10 bin TL nakdi teminat yatırması, 1 kefilin 100 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu