KıbrısManşetSiyasetToplum

Askerlik Yasası (Değişiklik) önerisinin ivedilik talebi UBP-YDP-DP oylarıyla reddedildi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Sunat Atun, Askerlik Yasası‘nda “vicdani ret” hakkının tanınması için sunulan değişiklik önerisine oylarının ret olduğunu söyledi, yasa değişiklik önerisinin görüşülmesi adına sunulan “ivedilik” talebi hükümetin oylarıyla reddedildi

Atun: Karşımızda sürekli silahlanan bir kesim var
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) önerdiği değişikliğin ivediliğinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu‘nda konuşan Atun, ‘KKTC’nin çok küçük bir ülke olduğunu ve ateşkes pozisyonunda olunduğunu söyleyerek, “Karşımızda sürekli silahlanan bir kesim var” dedi.

Atun, “Bu sebeple bizim şu anda askeri alanda veya seferberlik alanında vicdani ret hakkına kapı açan bir durum içinde olmamız söz konusu değildir. Henüz 5 Ocak’ta Colin Stewart, ‘ara bölgenin askerleştirilmesinden endişeliyiz’ açıklaması yaptı. Hem de ara bölgede. Yani güney sürekli silahlanıyor” dedi.

“Vicdani ret kapısını açmamız mümkün değildir”
Kıbrıs adasının bulunduğu coğrafyada tansiyonun ciddi şekilde yüksek olduğunu, İsrail ve Gazze’de savaş olduğunu ve bölgede çok uluslu devletlerin bu savaşlara müdahil olduğunu söyleyen Atun, “Biz bu noktada bir vicdani ret kapısı açmamızın, zamanlama olarak da doğru olduğuna inanmıyoruz” dedi.

Güneyde seferilik sisteminin bile kamuoyunun gündemine geldiğini ve siyasilerin “yeterli değildir” dediğini öne süren Atun, Kıbrıs’ın güney yönetiminin her zaman bir harekata hazır olma konusunda çok önde koştuğunu kaydetti.

Atun, “Bu tavırlar varken, bu noktada bu kapıyı açma pozisyonunda olamayız. ABD dahi güneye silah ambargosunu kaldırdı. Bunların hepsini üst üste koyduğumuzda, UBP olarak oyumuz rettir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu