KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Aslı Murat: Bozkurt ailesi insani olmaktan uzak ruh haliyle ifadeler verdi

Adıyaman’da İsias Otel davasını takip eden Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi Başkanı Aslı Murat, ” Bozkurt ailesi insani olmaktan uzak ruh haliyle ifadeler verdi” dedi. Dün yalanlarla dolu bir gün geçirdiklerini belirten Murat, bugün ise yoğun duygularının yaşandığını, sanık avukatların da gözyaşlarını tutamadığını belirtti.

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden İsias davasını takip eden Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi Başkanı Aslı Murat, sanıkların ifadelerinde birbirleriyle çakışmaya başladığının altını çizerek, “Özellikle Ahmet Bozkurt, hukuka uygun işlem yaptığını söyleyerek, ‘belediye izni verdi’ ifadelerini kullandı.

Murat, “Bozkurt ailesi insani olmaktan uzak ruh haliyle ifadeler verdi” dedi.

Murat, otelin 1992 tarihinde hane olarak hesaplandığını belirterek, 2002 yılında otel izni alındığı zaman ise statik rapor alınmadığını söyledi.

Sahte raporlar sunulduğunun altını çizen Murat, hane olarak statik raporu sunan kişinin otelle ilgili bir rapor sunmadığını belirttiğini aktardı.

“Dün yalan dolu bir gün geçirdik” vurgusunu yapan Murat, bugün ise yoğun duygularının yaşandığını, sanık avukatların da gözyaşlarını tutamadığını belirtti.

Bilirkişi raporlarının önemine değinen Murat, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin raporunda “binanın depreme dayanıklı olmadığını” belirttiğini, sanık avukatlarının ise raporların doğruyu yansıtmadığını iddia ettiğini söyledi.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu