GenelKıbrısManşet

Aslı Murat: Ülkemizde bu suça karışmış kimse yok mu?

Avukat Aslı Murat katıldığı bir programda, Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili hukuki süreci anlattı, "Hukuken soruşturma başlatabiliriz, Başbakan polise talimat verebilir" dedi.

Avukat Aslı Murat katıldığı bir programda, Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili hukuki süreci anlattı, “Soruşturmanın devam etmesi için Türkiye’den destek alınarak orada bulunan kişilerin ifadesi alınmalı deniliyor doğru ama ‘Ülkemizde bu suça karışmış kimse yok mu?’ sorusu da akıllara geliyor. Başbakan’ın talimat verip soruşturma açılıyor demesi hukuken mümkündür” dedi.

Murat, “Yasalar Bakanlar Kurulu’na soruşturma kapsamında ehli kişiyi atama yetkisi veriyor. Soruşturma yalnızca azmettiren ya da tetiği çekenlerle sınırlı değildir KKTC’de olup suça karışmış kimse yok mu? Bunları tespit etmeliyiz. Emirle hareket eden bir iktidardan bahsediyoruz” vurgusu yaptı.

Suçun ispatlanabilmesi noktasında birçok sıkıntı olduğuna dikkat çeken Aslı Murat, “Aradan 25 yıl geçtiği için delil toplamak zordur. Ama soruşturma başlatılması için hiçbir engel yoktur” mesajı verdi.

Avukat Aslı Murat, “Başbakan’ın talimat verip soruşturma açılıyor demesi mümkün. Konuya siyasettin karışması insanları güvensizliğe itiyor. İnsanlar artık buranın kokuşmuş bir durumda olduğunu düşünüyor. Yeter ki siyasi irade buna sahip çıkabilsin… Kimsenin emrini beklemesinler, hukuki olarak tartışacaksak ellerinde hiçbir şey yok değildir. Yasalar Bakanlar Kurulu’na soruşturma kapsamında ehli kişiyi atama yetkisi veriyor” ifadelerini kullandı.

Aslı Murat, “ ‘Adalı’nın yazdığı konu niye kapatılıyor?’, Adaya girişi olup çıkışı görülmeyen bir kişi var mesela… Bununla ilgili neden bir ifade verilmiyor?” sorularını da yöneltti.

Polisin ya da askerin siyasilere bilgi vermediği iddialarını da yanıtlayan Murat, “Ben hiçbir şey bilmediklerini düşünmüyorum. Ama bilinmeyenlerin olduğuna da inanırım, o dönem derin devlet daha etkindi, siyasilerin derin konularda bilgisiz olduğu acizliğini gösterir tüm bunlar. Ama hiç bilgimiz yoktu ifadelerine inanmam” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu