KıbrısManşetSiyasetToplum

Astarı yüzünden pahalı geldi

Bizler devlete yol vergimizi ve diğer yükümlülüklerimizi ağır ekonomik koşullara rağmen bir tamam yerine getiriyoruz. Peki, sizin bu yönetim gafletiniz, vurdum duymaz tavırlarınız, plansızlığınız sayesinde oluşan lastik, aks, jant, ön arka düzen, atılan taşlardan çizilen kaporta ve diğer hasarlar ve bunun ağır bedelini biz ödemek zorunda kalırken sizler bunun için ne yapmayı planlıyorsunuz?

Tarih falan veriyorlar, kısa sürede (3,5 ay) içinde Mağusa’da kazılan yollara asfalt döküleceğine dair. En azından Belediye Başkanı Süleyman Uluçay’ın seçildikten sonra kucağında bulduğu bu enkaza dair kendisine ilgili şirket tarafından söylenen bu.. Çok net belirteyim benim buna dair en ufak bir inancım yok. Neden yok?

Bu çalışmalar sırasında aylar önce kazılan ve öylece bırakılan yollar, 3,5 ay sonra tekrar tekrar kazılıyor.  Diyeceğim o ki özelde biz Mağusa’da yaşayanlar , genelde kentimize gelen ziyaretçilerin yaklaşık 2 yıldır yaşamakta olduğumuz  trafik, çevre kirliliği ve şehrimizin ağır bir savaş geçirmiş gibi olan görünümü ve trafik kaosu abartısız söylüyorum, büyük bir psikolojik travma sebebidir.  Öyle anlaşılıyor ki 3,5 ay gibi bir süreden daha çok bir süreye yayılacak bu çalışma. Yani, yaz ayları ve sonbaharın büyük bir kısmı da hepimizi perişan edecek. Hatta ben kışın da içine gireceğini düşünüyorum bu tempo ve çalışma anlayışıyla.. Ve tabii ki araçlarımıza verilen zararların haddi hesabı yok.

Peki  kim telafi edecek halkın bu zararını?

Öyle ya bizler devlete yol vergimizi ve diğer yükümlülüklerimizi ağır ekonomik koşullara rağmen bir tamam yerine getiriyoruz. Peki, sizin bu yönetim gafletiniz, vurdum duymaz tavırlarınız, plansızlığınız sayesinde oluşan lastik, aks, jant, ön arka düzen, atılan taşlardan çizilen kaporta ve diğer hasarlar ve bunun ağır bedelini biz ödemek zorunda kalırken sizler bunun için ne yapmayı planlıyorsunuz? Hoş çıkıp halktan özür dilemek gibi bir yaklaşımınız da yok.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu