KıbrısManşetSiyaset

Sucuoğlu: “UBP-DP-YDP koalisyonu öncesi de bu sorunu yaşadık”

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Faiz Sucuoğlu'dan kurultay açıklaması

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Ada TV’de Cüneyt Oruç’ın programına konuk oldu.

UBP kurultayına yönelik değerlendirmelerde bulunan Sucuoğlu, kurultayın olması gereken tarihinde olacağını ve bu tarihin bir zorunluluk oluşturduğunu dile getirdi.

UBP-YDP-DP hükümeti görüşmelerinde UBP’nin kurultayını yapmamış olmasının büyük sorun yarattığını belirten Sucuoğlu, yeni dönemde böyle bir soruna mahiyet vermemek ve de muhalefetin en büyük eleştirisi ortadan kaldırabilmek için; UBP’nin kurultayını bir an önce yapması gerektiğini dile getirdi.

Sucuoğlu şu açıklamalarda bulundu:

“3 yıllık bir periyottur bu kurultay. Başbakan bir seçime gidemez kendi isteği ile Parti Meclis’i alır kararı. En üst karar mercisi PM’dedir. Şuan da görebildiğimiz şudur. Genel aritmetiğe baktığımızda sıkıntılar nedir; UBP’nin kurultayını tamamlamamış olması. Parti içerisindeki görüşmeler konuşmalar vs. Bu anomaliyi temizlemeden erken seçime gitmeniz demek, anomaliye geleceğe de taşımanız demektir. Olağan kurultay zamanında yapılmalıdır. Yapmak zorundasınız çünkü. Şuana kadar olan görüşmelerde ve Meclis’teki konuşmalarda öne atılan hep kurultayımız oldu. Diğer partiler bu konuyla ilgili fikirlerini değiştirmezlerse yani durum aynı olacaksa, yeni mecliste de aynı sıkıntılar devam edecek. Onun için öncelikle kurultayın yapılması daha sonra erken seçimin yapılması siyasetin taşlarının yerine oturmasını sağlayacak. Muhalefetin de en büyük eleştirisi ortadan kalkmış olacak. Bu sayede muhatap sıkıntısı da kalmayacak ve tabana ve de Kıbrıs Türk halkına “demokratik bir Kurultay yapılmıştır” diyebilmek çok önemlidir.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu