GenelKıbrısManşet

“Asya bebek için herkes çaba sarf ederken devletin bu duruma kayıtsız kalması kabul edilemez”

Şair ve Yazar Halil Karapaşaoğlu’nun başlattığı eylem bugün ilk kez Citroen ışıklarında gerçekleşti. Karapaşaoğlu'nun eylemine bazı yurttaşlar da destek verdi.

Şair ve Yazar Halil Karapaşaoğlu’nun başlattığı eylem bugün ilk kez Citroen ışıklarında gerçekleşti. Karapaşaoğlu’nun eylemine bazı yurttaşlar da destek verdi.

Şair, Yazar ve aktivist Halil Karapaşaoğlu, Asya bebek sürecinde yaşananların kamusal sağlık hakkının önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade ederek, sağlık hakkı için eylem başlattı.

Karapaşaoğlu konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada, Asya bebeğin hayatından Sağlık bakanı Ünal Üstel’in sorumlu olduğunu ifade ederek, “Başbakan Ersan Saner Asya Bebek için 10 Bin TL bağışta bulunmuş. Bu ülkenin sanatçılarından esnafına, işçilerinden antikacısına, öğretmeninden gazetecisine herkes Asya Bebek için çaba sarf ederken devletin bu duruma kayıtsız kalması kabul edilemez… Sağlık Bakanlığı Asya Bebeğin tedavi masraflarını karşılayıncaya kadar süresiz eylem başlatıyorum! Bu ülkede artık insan gibi yaşamak istiyorum! Bu ülkede parası olmadığı için çocukların ölüme terk edilmesini kabul edemiyorum!” demişti.

Karapaşaoğlu’nun bu haftaki eylem programı şöyle:

Salı sabahı saat 06.30’da Başbakanlık Işıkları

Çarşamba sabahı saat 06.30’da Terminal çemberi

Perşembe sabahı saat 06.30’da Hamitköy çemberi

Cuma sabahı saat 06.30’da Gönyeli çemberi

Diğer Haberler

Başa dön tuşu