KıbrısManşetSağlıkTürkiyeYaşam

Asya’nın tedavisinde kullanılacak ilacın TC tarafından karşılanacağı gerçek dışı!

Sağlık Bakanlığı’nın gösterişle Türkiye’ye gönderdiği Asya Bebek, üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen Türkiye’de tedavi alamıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın gösterişle Türkiye’ye gönderdiği Asya Bebek, üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen Türkiye’de tedavi alamıyor.

Asya bebeğin kas erimesini durdurmak için alması gereken ilacın Türkiye tarafından karşılanacağı iddiası gerçek çıkmadı.

Konuyla ilgili kişisel hesabından açıklama yapan aktivist-şair Halil Karapaşaoğlu, Asya bebeğin babasının yaptığı açıklamaya atıfta bulunarak, Asya bebeğin Ankara’da başlaması gereken tedavinin üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen karşılanmadığını belirtti.

Karapaşaoğlu, bunun büyük ve akıl almaz bir sağlık krizi olduğunu da ifade ederek, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle Asya Bebeğin tedavi olacağını manşetlerine çeken gazetecilerin bu durumu da manşet yapması gerektiğini kaydetti.

Karapaşaoğlu, 10 Eylül’de sabah saat 10.00’da Citroen Işıkları’ndan Sağlık Bakanlığı’na yürüneceğini de ifade ederek, bu memlekette hayatı durdurup Asya Bebeği yaşatmanın zamanının geldiğini belirtti.

Karapaşaoğlu sözlerine şöyle son verdi:

“Parası olmadığı için bu ülkede bir bebek ölüme terkediliyorsa, iktidara bunun hesabını sormadığı için bu cinayetten o ülkedeki halk da sorumludur. Bilmem kaç para verip kendi vicdanımızı rahatlatmanın zamanı değildir. Asya Bebeğin sonuna kadar sağlık hakkına sahip çıkma zamanıdır. Ya bu ilaç bu bebeğe alınacak ya da bu bebek ölecek! Asya Bebeğin sağlık hakkını söke söke almaktan başka çaremiz yok. Dayanışma gerçekten hayat kurtaracak! Hade dostlar!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu