KıbrısManşet

Atakan: ‘Biz azınlık değil biz çoğunluğuz’ diyen hükümet nisabı sağlayamadı

Halkın Partisi Milletvekili Tolga Atakan Gıynık mikrofonlarına sabah 10:00 açılması beklenen ancak 3saat geçmesine rağmen açılamayan Meclis Genel Kurulu hakkında değerlendirmede bulundu. 

Bekleyişi “vaka-i adliye” olarak değerlendiren Atakan, “Bu hükümet döneminde, bu meclis çatısı altında yaşamaya alıştığımız klasik pazartesi günü. 3 yıldır vekilim anacak ilk defa bu hükümet döneminde bunları görüyorum. Meclis 10:00’da açılacaktı ancak 3 saat geçmesine rağmen pekte açılacak gibi durmuyor. Çünkü zikredilen isimler burada değiller. Muhalefet burada ancak hükümetin yeterli sayısı yok. Her platformda ‘Biz azınlık değil biz çoğunluğuz’ diyen hükümet şuanda nisabı sağlayamamış durumda. Yok hükmündeki yapıda devam ettiği sürece bizlerde bu gibi durumları yaşamaya devam edeceğiz gibi duruyor” ifadelerine yer verdi.

“Azınlık hükümetinin halkın gözünün içine bakarak altına attıkları bir seçim tarihi var” diyen Atakan, “Ekim ayında bizim seçime doğru gidiyor olmamız gerekirdi çünkü bu hükümet, bu seçim taahhüttü ile kuruldu. Halka verdikleri sözleri, attıkları imzaları, kendi kendilerine oluşturdukları hükümet protokolü çiğneyen bu hükümetin tabii ki bu süreç içerinde sergiledikleri olumsuz tavırlardan bir tanesi de bu seçim noktası oldu” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu