BasketbolGenelKıbrısManşetSpor

Atakan: Her şey basketbol için

BURAN ATAKAN YAŞANAN SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ

Basketbolda yakın geçmişte kulüpler tarafından imza toplanarak mevcut yönetimin genel kurula gitmesi talep edilmiş ancak yönetim, bazı imzaları yok saymış, bazılarını geçersiz kabul etmiş, bazılarını da baskı ve zorla geri çektirerek, koltuk sevdası uğruna kulüplerin bu talebini yok saymıştı. Basketbolda yaşanan kaosu bitirmek, kulüpler arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırmak, camiayı birleştirerek basketbolu yeniden güzel günlere döndürmek için elini taşın altına koyanlardan birisi olan Buran Atakan, yaşanan süreci GIYNIK Spor’a değerlendirdi. Atakan’ın açıklamaları şu şekilde;

GERGİNLİĞİ BİTİRMEDİLER, SAĞDUYULU DAVRANMADILAR

“Sevgili basketbol camiası, 2022 Mart ayından beridir basketbolun sağlam temellere oturması için bir gayret ortaya koydum. Mart ayı içerisinde basketbol camiasında önemli yeri olan taraflar arasındaki gerginliğin ortadan kalkması için mesai yaptım. Maalesef o süreçte netice alamadım. Sağduyulu davranıp ligin bitmesini ve genel kurulun yapılmasını bekledim, ancak ne yazık ki o da yapılmadı.”

NORMAL BİRİ MESAJI ALIR VE GENEL KURULA GİDERDİ

“Ligin bitimiyle birlikte olağanüstü genel kurulun yapılması için kulüpler tarafından imzalar toplandı. Normal düşünceye sahip bir kişi mesajı alır ve genel kurula giderdi. Kulüplerin seçimine saygı gösterir ve hatta belki de güven tazelerdi. Maalesef bu durum görmezden gelindi, hiç yaşanmamış gibi davranıldı.”

GERÇEK EMEKÇİLER EZDİRİLDİ, İMZALARI ÇEKTİRİLDİ

“Yaşanan imza sürecinde mevcut yönetimden hoşnutsuz olan kulüplerin gerçek basketbol emekçileri, antrenörleri ve yöneticileri kurumlarının üstlerine karşı ezdirildi, imzaları zorla geri çektirildi.”

LİGLER DURDURULDU, BASKETBOL DİBİ GÖRDÜ

“Federasyonun ekonomik yetersizlikten dolayı bazı alt yapı liglerini durdurduğunu açıklaması ülkede basketbolun ilk kez dibi görmesi olarak tarihe geçti. Sonrasında ise yaşanan imza gelişmeleri ve adaylık süreçleriyle birlikte yazın göbeğinde 45 derece sıcakta yangından mal kaçırır gibi son çırpınış olarak bu ligleri alelacele oynatmak zorunda kaldılar. Liglerin durdurulduğu dönemde birçok kulüp, genç sporcu ve aileler aylarca süren emekleri karşısında basketbolu yönetenlere isyan etti.”

KENDİLERİNE OY VERENLERİ BİLE YOK SAYDILAR

“Mevcut yönetim kendilerinin seçildikleri dönemde oy kullanan fakat seçildikten sonra kendilerinin bazı ligleri açmamasından dolayı liglere katılamayan kulüpler için oy kullanmaz diyerek bu kulüpleri de yok saydı ve imzalarını geçersiz kıldı. Bu sığ düşünce yapısıyla basketbol nasıl gelişecek, büyüyecek, kulüp sayısı artacak. Kulüpleri yok sayarak mı?”

KULÜPLERİ İKİYE AYIRDILAR, BİR ŞEYLERDEN KORKTULAR

“İmzalar karşısında yönetim tarafından kulüpler arasında lokomotif olan olmayan, ağırlığı olan olmayan diye ayrımcılıklar yapıldı ve kulüpleri ikiye ayırdılar. Halbu ki yapılması gereken hiçbir kulüp arasında ayrım gözetmeksizin güven oylaması yapılmalıydı. Ancak hep bir şeylerden korkuldu ve köşe bucak kaçıldı. Korkunun ecele faydası olmadığını herkes biliyor.”

ÖNERİM, CAMİANIN MESAJINI ALMALARI

“Ümit ederim ki bu zihniyet zafer elde ettiğini düşünmez ve camianın verdiği mesajı alır. Önlerinde yaklaşık bir seneleri var. Kendilerine önerim, önceliklerinin müsabakaları eksiksiz oynatmak olduğunu unutmamalarıdır. Kalbi basketbol için atan bu çocuklarımızı basketboldan mahrum etmemeleridir. Her Şey Basketbol İçin.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu