KıbrısManşetSiyasetToplum

Atalay: “YDP’li herkese parti için ne yapabileceğimizi soracağım”

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Milletvekili ve Genel Sekreteri Talip Atalay, kazanması halinde yapacağı ilk şeyin, YDP’li olan ve demokratik hakkını demokratik bir şekilde kullanmış olan bütün herkese, “Parti için ne yapabiliriz, gelin hep birlikte konuşalım” diyeceğinin altını çizdi

 

YDP Genel Başkanlığına adaylığı konusunda konuşan Atalay, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın “Bizim parti kurultay kaldırmaz” sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, insanların YDP’yi seçmeme sebeplerinin bu söylemlerden olabileceğini belirtti.

“NEDEN BU HALE GELDİK KISMINI GÖZLEMLEMEK LAZIM”

YDP’nin büyüyebilmesi için farklı görüşlerin ortaya koyulması gerektiğini söyleyen Atalay, ortak yaşama çerçevesi içerisinde birleşmesiyle büyüyebileceğinin altını çizerek, “Neden bu hale geldik kısmını gözlemlemek lazım” dedi.

Atalay, bakanlıkla ilgili herhangi özel bir hak istemediğini belirterek, paylaşıma girildiği zaman partinin zarar gördüğünü ve rekabetin hep paylaşım üzerine olduğunu söyleyerek, “Adaylığımın farklı olmasının en önemli sebeplerinden birisi bir paylaşım kaygısı düşüncesi üzerinden aday olmuş olmamam” diye konuştu.

İki yıldır parti içerisindeki gelişmeleri ve olumsuzlukları incelediğini söylen Atalay, “Yapıcı rol oynadım, partide hiç kavga çıkmadı” ifadelerini kullandı.

Atalay, parti içerisinde yeniden bir değişim olması gerektiğini ve insanların inanç ve söylem tazelemesine ihtiyaç olduğunu belirterek, “Kurultay sürecinde tekrardan bir heyecan oluştu” dedi.

Erhan Arıklı’nın yaptığı olumsuz açıklamalar hakkında, “Söylemlerinden rahatsız oluyorum” diyerek, doğru olmayan pek çok şey konuşuluyor dedi.

Atalay, kazanması halinde yapacağı ilk şeyin, YDP’li olan ve demokratik hakkını demokratik bir şekilde kullanmış olan bütün herkese, “Parti içine ne yapabiliriz, gelin hep birlikte konuşalım” diyeceğinin altını çizdi.

Parti içerisinde farklı eğilimleri olan herkesin düşüncelerini ifade edebileceği kabiliyete sahip olması gerektiğini aktaran Atalay, “Bizim istediğimiz ülkeyi ayağa kaldırmak” dedi.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu