KıbrısManşet

Atan: Bir Başbakan var ‘dostlar’ başına

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, KTV'de katıldığı programda Haluk Yerli'nin sorularını yanıtlayarak önemli açıklamalarda bulundu.

8 bin test yaparken de 16 bin test yaparken de pozitif vaka sayılarının aynı çıktığını ifade eden Atan, sayıların gerçeği yansıtmadığını belirterek hükümete yönelik eleştirisini de yaptı. Hükümeti ülkeyi yönetememekle suçlayan Atan, “Beceriksiz diyoruz bazen güçlerine gidiyor ancak gitsin” şeklindeki ifadelere yer vererek Bakanlar Kurulu’ndan çıkan PCR testinin herkese ücretli olma kararının değiştirilmesine yönelik konuştu. Atan, “Bir karar alıyorlar baskıya dayanamayıp kararı değiştiriyorlar. Sağlık Bakanı haberim yok diyor. Bakanlar Kurulu’ndaki bakanlar önergenin bu şekilde olduğunu bilmiyorduk Başbakan çıkıp açıklama yapınca öğrendik biz de diyor” şeklinde konuştu.

PCR testleri konusundaki bütçe sıkıntısına sendika olarak öneri sunan Atan, “Bir toplantı yapılıp sendikalar olarak biz de çağırılsaydık ben sendikam adına yılbaşına kadar sosyal sigortalardan 20 TL kamu çalışanından ise 50 TL ücretin her ay kesilmesini teklif ederdim. Bu öneriyi sunardım kimsede itiraz etmezdi ancak kimse tenezzül etmedi toplantı yapmaya tek dertli kendimiz yaptık demek için” ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI KÜLTÜR GEZİSİNDE MASAYA ELİNİ KİM VURACAK?

Asgari ücret konusuna değinen Atan, belirlenemeyen asgari ücretin her ay Sosyal Sigortalar Dairesi’ni 16-17 milyon TL civarında zarara soktuğunu ifade ederek, bu zarardan kimsenin farkında olmadığını aktardı. “Boğazımdan bir lokma geçerken, ben rahatsız oluyorum. Ben kamuyu bıraktım, asgari ücretlinin nasıl geçindiğini düşünüyorum. Bunları ben görüyorum yönetenler göremiyor mu? Kusura bakmasın ama bir Başbakanımız var dostlar başına, bir de cumhurbaşkanı var çıkıp elini masaya vurması gerekirken benim cumhurbaşkanım yurtdışında kültür gezisinde. Peki kim çıkıp elini masaya vuracak?” ifadeleri ile Başbakan Ersan Saner ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ülkeyi yönetememesi ile eleştiren Atan, ülkenin düzelmesi için sadece kendilerinin konuştuğunu ancak konuşma ile bir şeyin değişmediğinin altını çizdi. Grev yapmanın dahi artık bir işe yaramayacağını çünkü alınacak cevabın ‘para yok’ olacaklarını bildiklerini belirten Atan, insanları pandemi döneminde sokağa dökmenin bir anlam ifade etmediğini aktardı.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu