KıbrısManşetToplum

Atan: Halk yoksullaşıyor ama bu ülkenin bakanı pilav yemek için uçağa biniyor

Kamusen Başkanı Metin Atan katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmeler yaptı. Dünya ve ülke siyasetine değinen Atan, İsrail- Gazze Savaşı’na dikkat çekerek, ülkemizde toprağın yabancılara satılmasına dikkat çekti. Ülkede kısa zamanda yapılması gerekenlerin yapılamadığına vurgu yapan Atan 5 yıllık Kalkınma Planı’ndan önce kısa vadede yapılması gerekenleri sıraladı.

Diğer yandan ülkede yoksulluk varken pilav yemek için seyahat edilmesine de tepki gösteren Atan, “Tok açın halinden anlamaz” yorumunda bulundu.

İsrail – Gazze Savaşı’na dikkat çeken Atan, “Birileri zengin olsun diye sessiz, duyarsız kalınıyor. Kendi toprağımızda biz yabancılaştık” diyerek yabancı sermayeye kanla alınan toprakların para karşılığı satılmasına tepki gösterdi.

“BU MADDELERİN ALTINI NASIL DOLDURACAKSINIZ?”
Ülkenin birçok sıkıntısını madde madde sıralayan Atan, “5 yıllık Kalkınma Planı ile ilgili, “Üretim, elektrik altyapıları, konutlaşma söyleniyor ancak bunlarla ilgili hazırlık var mı? Bu kafa yapısı ve bu zihniyetle yapabilirseniz helal olsun. Bu maddelerin altını nasıl dolduracaksınız? Kısa vadede yapılması gerekenleri dahi yapamıyorsunuz” diyerek ivedi bir biçimde kayıtdışılığın önlemesi, usulsüzlüklerin üzerine gidilmesi gerektiğini kaydetti.

“TOK AÇIN HALİNDEN TABİ Kİ ANLAMAZ!”
Bakan Arıklı’nın seyahatine tepki gösteren Atan, “Benim Bakanım, pilav yemek için uçağa binecek ve gidecek ama vatandaş burada yok oluşa gidiyor. Mecliste olmanız gerekirken yurtdışında dolaşıyorsunuz. Tok tabi ki açın halinden anlamaz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu