KıbrısManşet

Atan, “Hayat ucuzlatılmalı”

KAMU-SEN Başkanı Metin Atan, hayatın ucuzlatılması gerektiğini vurguladı

KAMU-SEN Başkanı Metin Atan, hayatın ucuzlatılması gerektiğini vurguladı, asgari ücretin belirlenmesine yönelik ise “işveren tarafını” eleştirdi.

2022’de ekonomi ve siyasi olarak hiç hoş olmayan durumlar yaşandığını, iki seçim ve skandal kurultay süreçleri ile çalkalandığını anlatan KAMU-SEN Metin Atan şöyle dedi;

“Biz de farkındayız ekonomik kriz olduğunu.. Grev ve eylem peşinde değiliz. 2022’nin çok parlak geçtiğine inanmıyorum; Pandeminin de bunda rolü var. Liyakata önem verilmesi gerektiğini, adalet ve hakkaniyeti şeffaf ve hesap verebilirlik vurgusu yapıyoruz..

Halen asgari ücret belirlenmedi. Herhâlde yarın toplanılacak… Eğer size bir yazı yazılıyorsa, 6 ayda bir ise bu, bunu toplamanız gerekiyor. 110 Bin kişiyi ilgilendiriyor bu mesele… Biz kamu sendikaları olmamıza rağmen asgari ücretlinin perişanlığını anlatıyoruz ve haklarını savunuyoruz. Bu insanların sömürülmesine çanak tutuluyor.. Bu insanlar sayesinde ekstra kazançlar sağladınız. Vermeye gelince ama… Sermaye tarafı hayat pahalılığı belirlensin, diyor; yani Ocak sonu, demek istiyorlar…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu