GenelKıbrısManşet

Atan: İsrail’in hastane saldırısını insanlık kabul edemez kınıyoruz

Kamusen Başkanı Metin Atan bir programda yaptığı açıklamada, İsrail'in hastane saldırısına ilişkin insanlık bunu kabul edemez dedi ve bu durumu kınadı.

Kamusen Başkanı Metin Atan bir programda yaptığı açıklamada, İsrail’in hastane saldırısına ilişkin insanlık bunu kabul edemez dedi ve bu durumu kınadı. Atan, şu an yapılanın soykırım olduğunu, dünyanın bu noktada ne yapacağını ne söyleyeceğini nasıl bir harekette bulunacağını merak ettiğini ifade etti. Gelecek üçüncü dünya savaşına doğru gidiyor diye sözlerini sürdüren Atan, dünyanın bunu seyrettiğini söyledi.

Atan, birkaç ülkenin bunların içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin feryat ettiğini dikkat çekti. Atan, “tüm bu yaşanılanlara bakıldığında sürecinin sonunu çokta iyi görmediğini belirterek umarım bu konuda uzlaşı bulunur ifadelerini kullandı.  Atan, daha önceki söylemlerinde” Filistin’e dönüyoruz” dediği sözlerini anımsatarak, Filistin bir zamanlar İsrail’in konumundaydı özelleştirdi, sattı ve şu anda İsrail onun yerine geçti şimdi toprakları bile olmayacak, burada bas bas bağırıyoruz toprakları satmayın diye ve şimdi duyuyoruz ki akın akın Filistinliler ve İsrailliler savaştan buraya geliyorlar haklı olarak çünkü toprak aldılar yerleri var şu anda biz ne olacağız esas sorun budur dedi. Önümüzdeki günlerde zaman ne gösterecek göreceğiz diyen Atan, hiç de iyi bir görüntü yok dedi.

“SORUŞTURMA AŞAMASINDA DOKTOR VE ECZACILARIN KELEPÇELİ BİR ŞEKİLDE GÖTÜRÜLMESİ DOĞRU DEĞİL”

Kamusen Başkanı Metin Atan, sahte reçete soruşturma sürecine ilişkin değerlendirmesinde tutuklananlar içerisinde başbakanlık yapmış olanlar, doktorlar ve saygı değer insanlarında olduğunu kelepçeli bir şekilde götürülmeleri üzücü ve düşündürücü olduğunu belirtti. Atan, ayrıcalık yapılsın demediğini fakat şu anda mahkemenin devam ettiğine dikkat çekerek suçlu olmayan birine bir mahkum gibi cinayet işlemiş gibi görüntü sergilerseniz bu doğru bir yaklaşım değil dedi. Ülkede Başbakanlık yapmış Sibel Siber’in de kelepçelerle suçu kanıtlanmadan soruşturma aşamasında kelepçeli bir şekilde götürülmesini doğru bulmadığını, bir şey yapılmışsa eğer mahkeme kararını verir ona göre gerekenin yapılabileceğini söyledi.

“AKARYAKIT ZAMMI FİFLE ENGELLENDİ FAKAT SAVAŞ ÇIKTI DENİLEREK OKKALI ZAMLAR KAPIDA”

Kamusen Başkanı Metin Atan, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün Kıbrıs’ın kuzeyinde akaryakıt fiyatlarına “zam yapmak istemedikleri için” yansımadı dediği sözlerini değerlendirdi.   Atan, Fiyat İstikrar Fonu ile Akaryakıt zamlarının dengelendiğini anımsatarak, pandemiden sonra Fiyat İstikrar Fonunun yok olduğunu bunun farklı kanallara kaydırıldığını söyledi. Kamusen Başkanı Metin Atan, ancak Olgun Amcaoğlu’nun açıklamalarının doğru olduğunu fakat ilerleyen günlerde bunun okkalı zam olarak geri döneceğini söyledi. Bunlara alıştık artık diyen atan, bu konuda Fiyat İstikrar Fonunun yardımıyla artırma yapmadık denildiğini şimdi savaş çıktı petrol fiyatları patladı diyerek okkalı zamların yeniden kapıda olduğunu söyledi.

“ÜLKEYİ VE VATANDAŞI KİMSE UMURSAMIYOR”

Kamusen Başkanı Metin Atan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “KKTC Kültür ve Tanıtım Günleri” etkinliğine katılmak için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye 200 kişilik bir heyetle gitmesini eleştirdi. Tanınma adına birtakım temasların normal olduğunu söyleyen Atan, ülkede bu kadar pahalılık, sıkıntılı bir dönem söz konusuyken 200 kişilik heyetle gidilmesi ne demek diye sordu. Atan, bu ülkeyi ve vatandaşı ve halkını kimse umursamıyor dedi. 200 kişi ne yaptı diye soran Atan, bu ziyaretin maliyeti nedir bunu da açıklamaları gerektiğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu