KıbrısManşet

Atan: Kadınlarımız toplumun temel taşıdır

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Genel Başkanı Metin Atan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Genel Başkanı Metin Atan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı
Atan, ülkenin siyasi ve ekonomik anlamda kritik bir döneme girdiği şu günlerde kadınların da eğitim başta olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Sorunların kökten çözümü için ciddi ve kapsamlı bir politikaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Atan , kadına yönelik istihdamın arttırılması gerektiğini vurguladı.
Genel Başkan Atan’ın  mesajı şöyle:
“Günümüzde Dünya Kadınlar Günü kadınlar açısından çok daha farklı bir anlam kazanmış bir gün.  Kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığını ve bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanması için de özel bir gün. Bir çok gelişmiş ülkede kadın hakları çok ilerlemeler göstermiş olsa da, ülkemizde ve gelişmekte olan ülkelerde kadın hakları ne yazık ki istenen seviyelerden oldukça uzakta.
“Fedakarlıkları ve gösterdikleri büyük başarıyla ülkemizin kuruluşundan bugüne  adını büyük harflerle yazdıran Kıbrıs  Türk kadınının, cumhuriyetten sonraki süreçte de aynı azmi ülkemizin inşasında gösterdiği hepimizin kabul ettiği önemli bir gerçektir.
Üretimde, eğitimde, sanatta, kültür ve siyasette başarılarıyla kendilerini kanıtlamış olan kadınlarımız, günümüzde ne yazık ki başta ekonomik durumdan kaynaklanan, çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Yaşanan tüm ekonomik sorunların ağırlığını gerek ev içinde gerek çalışma hayatında en çok kadınlarımız hissetmektedir.
Kamusen olarak kadınlarımızın toplumda hak ettiği yeri bulması açısından yapılacak tüm çalışmalara destek vereceğimizi bildirir, kadınların çalışma hayatında ve sendikalarda daha çok yer bulması temennisiyle bu anlamlı günün tüm kadınlarımıza ve dünya insanlığına sağlık, huzur, başarı  getirmesini dilerim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu