GenelKıbrısManşet

Atan : Ülkede kayıt dışılık, vergi kaçakçılığı, denetim eksik tüm bunlar ortadayken ekonomi nasıl iyi yönetiliyor

Kamusen Başkanı Metin Atan bir programda gündemi değerlendirdi.

Kamusen Başkanı Metin Atan bir programda gündemi değerlendirdi.

“Ekonomi iyi yönetiliyor” diyen Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun açıklamalarını değerlendiren Kamusen Başkanı Metin Atan , bakanın bu açıklamasını neye göre yaptığını sordu. Atan , ülkede kayıt dışılık, vergi kaçakçılığı, ülkenin genel sorunlarından denetim eksik tüm bunlar ortadayken ekonominin iyi yönetildiği iddiasına anlam veremediği ifade etti.

“BU ÜLKEDE HALK ET YİYEMİYOR BU SORUNA BİLE ÇARE BULUNAMADI”

Şuanda tek iyi yapılan maaş ödemesi mi diye soran Atan , bu ülkede halk et yiyemiyor bu soruna bile çare bulunamadığına dikkat çekti. Atan ,hükümetin kasaplarla eti 550 TL’den satılacağına ilişkin anlaşma yapıldığını fakat eti bu fiyattan yemek hayal oldu dedi.

“BİR ÜLKEDE EKONOMİ İYİ İSE HERŞEY DAHA GÜZEL OLUR FAKAT BİZİM ÜLKEMİZDE NEYİMİZ İYİ”

Ülkede kayıt dışılığın yanı sıra kara para aklanmasının başı çektiğini , ülkede tecavüzlerin arttığını söyleyen Atan , her şeyin ekonomiye bağlı olduğunu ,bir ülkede ekonomi iyi ise her şey daha güzel olur fakat bizim ülkemizde neyimiz iyi dedi.

“TÜRK LİRASI GÜN GEÇTİKÇE ERİYOR VATANDAŞ SÜREKLİ DÖVİZİN YÜKSELME KORKUSUYLA YAŞIYOR”

Atan , Türk Lirasının gün geçtikçe eridiğini vatandaşın sürekli dövizin yükselme korkusuyla yaşadığını söyledi. Faizler aldı başını gidiyor diyen Atan , vatandaşların borç alamadığını tüm bunlar ortada iken ekonomi nasıl iyi yönetiliyor dedi.

“OKULLARDA ÖĞRENCİLERİN HARAÇ KESMELERİ VE AKRANLARINI DARP ETMESİ ÜLKENİN SON ŞEKLİNİ GÖSTERİYOR”

Lise öğrencilerinin ortaokul öğrencilerini döverek harçlıklarını almasına ilişkin de konuşan Atan ,bu durumun çok üzücü olduğunu geleceğimiz olan gençlerimizin bu şekilde okullarda haraç kesmeleri yada akranlarını darp etmesinin ülkenin son şeklini gösterdiğini söyledi. Atan , bu çocukların koruma altına alınması gerektiğini tedbir ve denetimlerin yapılması gerektiğini ifade etti. Kamu-Sen Başkanı Metin Atan , bu konuda her hangi bir önlem alındı mı diye sordu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu