GenelKıbrısManşet

Atan: Zamlarla şok üstüne şok yaşıyoruz

Kamusen Başkanı Metin Atan, katıldığı bir TV programında ülke gündemini değerlendirdi. Atan, sık sık giden elektrik kesintilerine de değinerek, “Halk bıktı artık, yeter” dedi.

Kamusen Başkanı Metin Atan, katıldığı bir TV programında ülke gündemini değerlendirdi. Atan, sık sık giden elektrik kesintilerine de değinerek, “Halk bıktı artık, yeter” dedi.

ARTIK YETER!

“Kötü yönetilişimizin bedelini ödüyoruz. Bir elektriği bile 50 yıldır çözemedik. Başka bir ülke bize güler. Ayaklarımızın üzerinde duracağız diyoruz ama ne ile duracağız, her şey darmadağın hiçbir işi bitiremiyoruz. İnsanları karanlıkta bırakıyorsunuz neyse sorun çözün artık” diyerek isyan eden Atan, yüzde 80’e yakın yapılan zamları da eleştirerek, Zam olacak ki gelir gider dengesi olsun ama kepçeyle alıp kaşıkla veremezsiniz. Ama bu zamlarla şok üstüne şok yaratıyorlar” dedi.

SIKINTILAR KATLANARAK ARTACAK

Türkiye’de gerçekleşecek genel seçimlerin ülke ekonomisi ve siyasetini de derinden etkileyeceğin öngören Atan, önlem alınmamaya devam ederse sıkıntıların katlanarak artacağını, yoksulluk ve düzensizliğin devam edeceğini vurguladı. Atan, “Bir vatanımıza sahip çıkamadık. Elektriğimiz yok, sağlık dökülüyor, ilaç kalmadı, çalışma hayatı yok, eğitim aynı, hükümetin yapısında değişen bir şey yok. Dinamiklerin çalışmadığı bir ülkede sıkıntılar var oluyor” şeklinde konuştu.

SINAVSIZ ALIM EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRIDIR

Kamu işçisi olarak 55 kişinin istihdam edeceği yönündeki haberleri de sert bir dille eleştiren Atan, yapılacak bu atamaların eşitlik ilkesine ayrı olduğunu belirterek, sınav sistemi ile alım yapılması gerektiğini savundu.

BU GİDİŞATLA GÜNEŞLİ GÜNLER GÖRMEYE ÖMRÜMÜZ YETMEYECEK

Son olarak Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın konuşmalarını örnek gösteren Atan, “Bir Din İşleri Başkanı’nın aymazlığı ile ileri geri konuştu. Başbakan soruşturma başlattı. Peki, ne yaptı? Merak ediyorum. Erhan Arıklı’da mecliste bu olaya arka çıkıyor. Bizi bu ülkede bu kişiler yönetiyor bizde bunlarla birlikte yürüyüp güzel güneşli günler mi göreceğiz bu gidişatla bizim ömrümüz yetmeyecek” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu