GenelKıbrısManşet

Ataoğlu: “Aşılanma oranımız yeterli değil”

Turizmde açıklanan 1 Nisan kararı öteleniyor

GIYNIK ÖZEL

 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, katıldığı programda 2021 turizmi için gidilecek yol haritası konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Turizmin ne zaman açılacağı konusuna değinen Ataoğlu “Turizm bugün açıldı dediğimiz an hemen yarın açılamaz” diyerek sürecin uzun süren bir planlama sonucu ortaya çıkacağını dile getirdi.

Turizm için öngörülen ve hedeflenen tarihin 1 Nisan olduğunu belirten Turizm ve Çevre Bakanı, ülkemizdeki aşılanma durumuna bakıldığında 1 Nisan’da açılmanın mümkün olmadığını söyledi:

Ataoğlu’nun konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

“1 Nisan tarihi olarak belirlenmişti turizmi açılma dönemi. Bu açıklamalar turizm sektörünü de esnafı da oldukça heyecanlandırdı. O günlerdeki açıklamalarımızdan sonra Sağlık Üst Kurulu ile yapmış olduğumuz görüşmede bu açılımın tarihini verdiğimiz zaman tekrar bir kapanmayla karşı karşıya kalmamız gerekir lütfen buna dikkat edelim dedik. Çünkü turizm bugün açılıyoruz dediğimizde yarın açılabilecek bir sektör değildir.  Elbette onun öncesinde yapılması gereken bir çok çalışma var. Yolcular için uçuşlar için vs. Fakat o günlerde bakıp gördük ki ülkemizdeki aşılanma oranı belirli yeterli bir oranda değil ve Nisan ayında açılım için uygun değil. 16 Ocak tarihinde yaptığımız açıklamadan sonrasında duyurduğumuz 1 Nisan tarihi, aşılanmanın yeterli olmamasından dolayı, olamayacak. 1 Nisan’da açılamayacağız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu