Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrıs

Ataoğlu: Bizim asıl dileğimiz, Türkiye’deki vatandaşlarımızın KKTC’de mülk ve konut sahibi olmalarıdır

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Bizim asıl dileğimiz, başka ülkelerde yaşayan insanların değil, özellikle anavatan Türkiye’deki vatandaşlarımızın KKTC’de mülk ve konut sahibi olmalarıdır.” dedi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İstanbul’da Türkiye basınına verdiği röportajdaki ifadelerinin eksik anlaşıldığını belirterek bir açıklama yaptı.

Ataoğlu, sözlerinin bağlamından koparıldığını ve ortaya çıkan yorumların kendisi için talihsiz olduğunu ifade etti.

Açıklamasında, KKTC’ye hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini vurguladığını hatırlatan Ataoğlu, “Bizim asıl dileğimiz, başka ülkelerde yaşayan insanların değil, özellikle anavatan Türkiye’deki vatandaşlarımızın KKTC’de mülk ve konut sahibi olmalarıdır.” sözlerinin farklı değerlendirildiğini söyledi.

 

“YABANCILARA KARŞI DEĞİLİZ”

 

Ataoğlu, ifadelerinin yabancıların KKTC’den mülk edinmesine karşı bir tutum olarak yorumlanmasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, böyle bir yaklaşım içinde olmadıklarını vurguladı.

 

Ataoğlu, “Yabancıların KKTC’den ev almasına veya yatırım yapmasına kesinlikle karşı değiliz. Bu ülkeye değer katacak her girişimi destekliyoruz.” dedi.

 

“AMACIMIZ TÜRKİYE’DEN YATIRIMLARI TEŞVİK ETMEKTİ”

 

Ataoğlu, söylemlerinin amacının, Türkiye’de yaşayan vatandaşların KKTC’de daha fazla yatırım yapmasını teşvik etmek olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

 

“Türkiye ile KKTC arasındaki gönül bağı bizim için çok özel. Üstelik, KKTC’yi tanıyan tek ülke olan Türkiye ile olan ilişkilerimiz, bizim için yalnızca siyasi değil, aynı zamanda tarihî ve kültürel bir öneme sahiptir. Bu nedenle Türkiye’deki kardeşlerimizin ülkemize daha fazla yatırım yapmalarını istiyoruz. Vurgulamak istediğim budur. Bu durum, başka ülkelerden gelecek yatırımlara kapalı olduğumuz anlamına asla gelmez.”

 

Ataoğlu, KKTC ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi için hem Türkiye’den hem de diğer ülkelerden gelecek yatırımlara açık olduklarını yeniden dile getirdi.

 

“KKTC’Yİ BİRLİKTE BÜYÜTMEKTE KARARLIYIZ”

 

Ataoğlu, tüm tartışmaların ötesinde amaçlarının KKTC’nin büyümesi, kalkınması ve uluslararası alanda güçlü bir turizm ve yatırım merkezi haline gelmesi olduğunu belirterek, “KKTC’ye hep birlikte sahip çıkmalı, ülkemizi birlikte büyütmeliyiz.” dedi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu