GenelKıbrısManşet

Ataoğlu: “Dövizin yükselmesi o gün belki gözden kaçtı”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT'de Levent Kutay'ın sorularını yanıtladı

-MİNE İÇSEL

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülke tanıtımına katkı sağlamaları amacıyla KKTC’ye geleceği duyurulan, “uçak bileti-konaklama-izaz-ikram-iç ulaşım” masrafları olarak Bakanlar Kurulu’nun onayıyla 69 bin sterlin ayrılan ve ülkede infiala yol açan Azerbaycanlı fenomenler ile ilgili açıklamada bulundu.

İlişkilerin güçlendirilmesi hedeflendi

Söz konusu projenin Ağustos ayı içerisinde görüşüldüğünü ve bütçenin Bakanlar Kurulu tarafından yine Ağustos ayında onaylandığını belirten Bakan Ataoğlu: “10 yılı aşkın süredir azalan Azerbaycan-KKTC ilişkilerinin güçlendirilmesini hedefleyen bir proje. Azerbaycan’da gerçekleştirdiğimiz temaslar sonucu, oradaki fenomenlerin ülkemize yapacağı ziyaretlerle ülke tanıtımımıza katkı konması hedeflendi.Hasbelkader bu güne kaldı” dedi.

“Kur farkını görünce hemen müdahale ettik”

Bütçenin onaylandığı tarih ve bugün arasındaki döviz kuru farkının neredeyse 2 katına ulaştığına vurgu yapan Bakan Ataoğlu, bu kur farkının ortaya çıkması ile birlikte hemen olaya müdahale edip, ilgili projenin iptalini istediklerini belirtti.

“Ziyaret ileriki tarihte tekrar görüşülecek”

Söz konusu ziyaretin ileriki bir tarihte yeniden görüşüleceğini ifade eden Ataoğlu: “dövizin yükselmesi o gün belki gözden kaçtı ama daha sonra bunu değerlendirdik ve ileriki bir tarihte Azerbaycanlı fenomenlerin ziyaretinin görüşülmesine karar verdik” dedi

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu