KıbrısManşetSiyasetToplum

Ataoğlu, Dr. Küçük’ün 40’ıncı ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Dr. Fazıl Küçük’ün 40’ıncı ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Mücadeleci ruhu ve liderliği ile tanınan Dr. Fazıl Küçük’ün bugün 40’ıncı ölüm yıldönümü. O, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde önemli bir figürdü ve bugün hala kalbimizde yaşamaya devam ediyor.

Dr. Fazıl Küçük, vatanseverliği, azmi ve liderlik vasıflarıyla Kıbrıs Türk halkının haklarını savunmuş, varoluş mücadelesine öncülük etmiştir. Bugün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığını sürdürmesindeki temellerin atıldığı bu büyük lideri saygı ve minnetle anıyoruz.

Onun mirası, Kıbrıs Türk halkının birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini hatırlatmalıdır. Dr. Fazıl Küçük’ün bize bıraktığı değerlere sadık kalarak, birlik içinde daha güçlü yarınlara ilerlemeye devam edeceğiz.

Var oluş ve özgürlük mücadelesinin unutulmaz lideri Dr. Fazıl Küçük’ü rahmet ve minnetle anıyor, bugünün anlam ve önemini idrak ederek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberlik içinde daha aydınlık bir geleceğe doğru ilerlemesini diliyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu