KıbrısManşetToplum

Ataoğlu: “Halkın bizden beklediği, kendi içimizdeki sıkıntıları duymak değildir”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Vakıflar Bankası ile Kooperatif Merkez Bankası’nın Başbakanlık’tan alınarak, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlanmasına yönelik açıklama yaparak, "Kötü bir niyet yok… Hiçbir pazarlık da yok…” dedi

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Genç TV ekranlarında yayınlanan ve Mustafa Alkan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Er Meydanı’ adlı programa katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Ataoğlu, hükümetin içerisinde her evlilikte olduğu gibi ufak tefek sıkıntıların yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

“Benim canım sıkıldı, küstüm, istediğimi yapmadılar hükümetten çekiliyorum’ demek çok kolaydır. Önemli olan herhangi bir sorun varsa, bunu kendi içimizde çözebilmektir. Halkın bizden beklediği, kendi içimizdeki sıkıntıları duymak değildir. Halka sunabileceğimiz imkanlar nelerse onların hayata geçmesiyle ilgili kavga vermemiz gerekir.

Kendi içimizde oturup, samimi bir şekilde konuşmalıyız. Birbirimize yardımcı olarak olayları ileriye taşımalıyız ve halkın beklentisine cevap vermeliyiz. Hükümetin kendi içerisinde herhangi bir sıkıntısı yok. Elbette ki ufak tefek sıkıntılar yaşıyoruz. Her evlilikte de yaşanıyor. Bunları büyütecek ya da dışarıya yansıtacak bir durum olmaması gerekiyor…”

“ERHAN BAŞKANA ALIŞTIK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın hükümetten çekileceği yönündeki açıklamalarına da işaret eden Ataoğlu, “Erhan Başkana alıştık. Kendi içimizde konuyla ilgili espri bile yapıyoruz” dedi.

Sorunların oturulup, konuşularak çözüme kavuşturulduğunu dile getiren Ataoğlu, “Erhan Başkana ‘çıkıp bu kadar açıklamalar yapmana gerek yok’ diyoruz. Sonuç olarak, 2 dakikada çözebileceğimiz konular… Alıştık…” ifadelerini kullandı.

AKARYAKIT TAŞIMA İHALESİ…

Akaryakıt ihalesine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Ataoğlu, “Akaryakıt ihalesinin bu boyuta gelmesi birtakım hatalar zinciri sonrasında oluştu. Bu hatayı yapan arkadaşlarımız Sayın Başbakan tarafından görevden alındı” diye konuştu.

Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında da ihale sürecini konuştuklarını belirten Bakan Ataoğlu, KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karara işaret etti, en düşük teklif verene ve şartları sağlayana ihalenin verilmesinin hedeflendiğini aktardı.

Ataoğlu, “Kararı aldık, açıklanacaktır. Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından resmiyet kazanacak. Resmi Gazete’de yayımlanmadan söylemem doğru olmaz” dedi.

Mustafa Alkan’ın “Siz açık açık söylemediniz ama bugün alınan kararla KIB-TEK yeni bir ihaleye çıkıyor. Ben sizin sözlerinizden bunu anladım…” şeklindeki sözlerine Ataoğlu, kafa sallayarak ‘evet’ yanıtını verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu