KıbrısManşetToplum

Ataoğlu: “Meclis araştırma komitesi kurulmasına hazırım”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Meclis’te yaptığı konuşmasında “Meclis araştırma komitesi kurulmasına hazırım” dedi

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, Şahali’ye yanıt verdi. Mal varlığı konusunda hiçbir sıkıntısı olmadığını belirten Ataoğlu, bu konuda öneri de sundu. Ataoğlu, hiçbir bakanlıkta nakit paranın dönmediğini vurguladı.

Kalkınma Bankası ile ilgili iddiaya değinen Ataoğlu, konuyla ilgili Kalkınma Bankası’ndan bilgi istediğini söyledi. 6 Milyon dolar turizm yatırımı ve 650 bin dolar turizm işletme kredi talebinin yüksek olduğu için yönetim kurulu toplantısının değerlendirmeye başlaması için ön onay verildiğini dile getiren Ataoğlu, inceleme neticesinde borçların şirket yapısına göre çok yüklü olduğunun görüldüğünü ifade etti. Öz kaynağı olmadan ilgili proje için özel bankadan kredi alındığının tespit edildiğini de kaydeden Ataoğlu, özel bankalardan donuk kredisi statüsünde borçların olduğunun görülmesi sonrasında sürecin uzadığını söyledi. Ataoğlu, söz konusu kişinin kredisinin değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması talebi üzerine yönetim kurulu toplantısında kredinin oy birliğiyle reddedildiğini kaydetti.

“MECLİS ARAŞTIRMA KOMİTESİ KURULMASINA HAZIRIM”

Konuyla ilgili Meclis Araştırma Komitesi kurulmasına hazır olduğunu ifade eden Ataoğlu, mal beyanı ile ilgili araştırmaya da hazır olduğunu söyledi. Ataoğlu, “Yapılması gereken çalışma ne ise hep birlikte yapmaya hazırım” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu