GenelKıbrısManşet

Ataoğlu Meclis’ten seslendi

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,“3 Haziran açılım kararı Başbakan ile görüşüldü kendisi de kararı üst kurula götürecek,  çalışmalar tamamlanmak üzere. Sağlık üst kurulundan yanıt bekliyoruz...” dedi. HP Genel Başkanı Özersay'da Ataoğlu'na sorular yöneltti..

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Meclis kürsüsünden seslendi, “3 Haziran açılım kararı Başbakan ile görüşüldü kendisi de kararı üst kurula götürecek,  çalışmalar tamamlanmak üzere. Sağlık üst kurulundan yanıt bekliyoruz…” dedi.

Yaşananları telafi etmek üzere çalışmalar yaptıklarını söyleyen Ataoğlu, “Çift aşılı çift PCR’lı kişilerin karantinasız girişi için 3 Haziran kararını Başbakan Ersan Saner ile görüştük, üst kurula götüreceğini söyledi, çalışmalar başladı” dedi.

“Uçak fiyatlarının aşağıya çekilmesi ve seferlerin artırılması gerektiğini de Başbakan’a anlattık, kendisini tüm bunları sağlık üst kuruluna aktaracak” ifadelerini kullanan Ataoğlu, “Ülkeler arası seyahat kapsamında da detayları netleştirip turist getirmeyi planlıyoruz. Yalnızca kapalı devre ile değil bunun dışına çıkarak çalışmalar yapıyoruz. Önerilere açığız…” şeklinde konuştu.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay yerinden söz alarak Ataoğlu’na soru yöneltti. Özersay “Haziran ayını planlamalıyız sözünüzden bu planlamayı henüz yapmadığınızı mı anlıyoruz? Bu planlamayı kim yapacak? Bu açıklamalar Başbakan’a yönelik mi? Engel olanlar varsa biz yardım edelim” sorularını yöneltti.

Ataoğlu da “Biz hazırız. Kapıların açılması gibi kararlarda sağlık üst kuruluna mesaj gönderiyorum. Onlarla 3 Haziran’da konuyu değerlendirip olumlu karar çıkardığında bizim hemen açılmaya hazır olmadığımız ortadadır. Önceden tarih verilsin ki planlamaları bitirebilelim” şeklinde Özersay’a yanıt verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu