GenelKıbrısManşet

Ataoğlu: Turizmde geri dönüş olursa çok ciddi teminatlar verilir

Turizm Emekçileri İnisiyatifi Açlık Çadırı’nın 4’üncü gününde turizm emekçilerini ziyaret eden Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, GIYNIK mikrofonlarına konuştu.

Turizme ve eğitme önem gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Ataoğlu, turizm katma değerine dikkat çekti ve şunları ifade etti, “Pandemi süreci içine turizmin ne kadar önemli olduğunu toplum olarak idrak ettik. Bu süre içinde Sağlık Üst Kurulu ile yapılan görüşmelerde en azından kapalı devre turizmi açmak için ciddi çabalar sarf edildi ve belirttiğimiz tarih 12’si itibari ile kapalı devre turizmin önünü açtık” dedi.

Ataoğlu, İsrail’in neredeyse tümünün aşılandığını ve İsrail’den ülkemize gelmek isteyen talebi Sağlık Üst Kurulu’na aktardıklarını kurulunda buna sıcak baktığını söyledi. Atoğlu, “Bu attığımız adım başlangıçtır. Kapalı devre ile atılacak olan adım ilk etapta otellerimizin açılacağı, personelin çalışmaya başlayacağı üreticinin ürettiği ürünlerin tüketilmesine vesile olacağı bir dokunuş sergilemek buradaki amaç. Elbette ki Mayıs ayındaki talebimiz Kapalı Devre dışında bir turizmin olması” dedi.

Üst Kurul’dan Mayıs içinde ülkeye çift PCR’lı gelişler noktasında talepte bulunduklarını ancak Sağlık Üst Kurulu’nun bugünlerde artan vakaları ciddi şekilde değerlendirdiğini sözlerine ekleyen Ataoğlu, “Bizim tüm talebimizi turizm dayalı hareket ediyorsak Sağlığımızı memleketti vakaları da aşılanmayı da göz önünde bulunarak çalışma sonrasında bir tarihin verilebilmesidir. Bugün 12’si dediğimiz zaman ertesi gün müşteriler hazır olup onları uçağa bindirebileceğimiz bir olay değildir. Herkesin net bir şekilde çalışma yapması gerekiyor. Uçakların önünü açmak gerekir. Bu bağlantılar yapıldıktan sonra tekrar kapanma olayı olamaz. Ondan dolayı geçerli bir tarih olmasını talep ettik” diye konuştu.
Turizmin açılmasıyla birlikte geri dönüşün zor olduğunu belirten Ataoğlu, “Bunun geri dönüşüm olacak diyorsak çok ciddi teminatlar verileceğinin bilinmesi gerekir. Şu anda kapalı devreyi açıyoruz. Bizim bütün talebimiz bu memleketteki sağlığın baki kalması koşuluyla ekonomiye el uzatmaktı” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu